Αγίου Γεωργίου Καματερού

Πληροφορίες για το ναό
 

Διεύθυνση/θέση:

Αγίου Γεωργίου 4
13451 Καματερό

 

Δραστηριότητες ενοριακού κέντρου:

Το ενοριακό πνευματικό κέντρο έχει επιφάνεια 1500 τ.μ. περίπου. Λειτουργούν τμήματα απογευματινά, πληροφορικής (windows, word, excel, internet, access, power point).
Το ενοριακό πνευματικό κέντρο είναι πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του φορέα πιστοποίησης ECDL.
Επίσης λειτουργούν τμήματα γραφιστικής μηχανογραφημένης λογιστικής. Λειτουργούν επίσης τμήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες.
Λειτουργούν επίσης τμήματα μουσικής (πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι) καθώς και τμήματα βυζαντινής μουσικής. Υπάρχουν συνολικά 7 αίθουσες και η δυνατότητα εκπαίδευσης για 170 άτομα.
Λειτουργεί από το 1989.
Στο ενοριακό πνευματικό κέντρο υπάρχει βιβλιοθήκη και λειτουργεί δανειστική και ως αναγνωστήριο.
Το ενοριακό πνευματικό κέντρο από το 1995 πιστοποιήθηκε από το Υπουργείο εργασίας ως Κ.Ε.Κ. (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης). Από τότε υλοποιεί επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων και εργαζομένων στα παρακάτω θεματικά πεδία: Πολιτισμός και Αθλητισμός Οικονομία και Διοίκηση, Πληροφορική, Τουρισμός και παροχή Υπηρεσιών. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί πάνω από 300 προγράμματα ανέργων και εργαζομένων στα παραπάνω θεματικά πεδία.
 

Τηλέφωνα:

210 23 18 977, 210 23 88 235

 

Τηλεομοιότυπο (Fax):

210 23 17 907

Javascript is required to view this map.

Τελευταία Νέα

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2020 και από 11:00 έως 13:00, στην οδό Αγίου Γεωργίου 5 στο Καματερό, θα γίνει διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ.

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 και από 11:00 έως 12:00, στην οδό Αγίου Γεωργίου 5 στο Καματερό, θα γίνει διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ.

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 και από 11:00 έως 12:00, στην οδό Αγίου Γεωργίου 5 στο Καματερό, θα γίνει διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ.

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 και από 11:00 έως 12:00, στην οδό Αγίου Γεωργίου 5 στο Καματερό, θα γίνει διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ.

Διανομή σχολικών ειδών σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

Η διανομή σχολικών ειδών στους δικαιούχους θα γίνει την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020, στην οδό Αγίου Γεωργίου 5, Καματερό, από 11 π.μ. έως 12 μ.μ.

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 και από 12:00 έως 13:00, στην οδό Αγίου Γεωργίου 5 στο Καματερό, θα γίνει διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ.

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου και την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 και από 11:00 έως 12:00, στην οδό Αγίου Γεωργίου 5 στο Καματερό, θα γίνει διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ.

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 και από 12:00 έως 13:00, στην οδό Αγίου Γεωργίου 5 στο Καματερό, θα γίνει διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ.

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και από 12:00 έως 13:00, στην οδό Αγίου Γεωργίου 5 στο Καματερό, θα γίνει η 9η διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ.

Κάλαντα και ευχές στην Μητρόπολη Ιλίου

Νεανικές φωνές με τρίγωνα και μουσικά όργανα έψαλλαν τα κάλαντα των ημερών, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, στα γραφεία της Μητροπόλεως στο Καματερό.

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και από 11:00 έως 13:00, στην οδό Αγίου Γεωργίου 5 στο Καματερό, θα γίνει η 4η διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ.

Αρχιερ. μνημόσυνο π. Δημητρίου Καλύβα

To Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καματερού μαζί με την οικογένεια του αείμνηστου Πρωτοπρεσβύτερου Δημητρίου Καλύβα θα πραγματοποιήσουν την 3η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή, Αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καματερού, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε ετών από την κοίμηση του πατρός Δημητρίου και επτά ετών της πρεσβυτέρας Αμαλίας.

Δωρεάν ιατρικός έλεγχος για τους ενορίτες του Αγ. Γεωργίου Καματερού

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καρδιογράφημα και υπέρηχο θυρεοειδούς θα πραγματοποιηθούν από ειδικούς ιατρούς στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, από 10 π.μ. ως 2 μ.μ.

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά το προσκύνημα του Τιμίου Ξύλου

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συνδυάστηκε η τελευταία ημέρα παρουσίας του Τιμίου Ξύλου στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Έγινε η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καματερού.

Υποδοχή του Τιμίου Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα

Από τα Ιεροσόλυμα θα έρθει τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καματερού από τις 9 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Υποδοχή εικόνας Παναγίας της Γαλιλαίας στον Αγ. Γεώργιο Καμ.

Την ιερά εικόνα της Παναγίας της Γαλιλαίας θα υποδεχθεί η ενορία του Αγίου Γεωργίου Καματερού, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, στις 17:30.

Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο

Η Διεύθυνση Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού και η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο από το τμήμα Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, το οποίο θα πλαισιώσει η μικτή πολυφωνική χορωδία «Οι μελωδοί».

Αγρυπνία Εισοδίων της Θεοτόκου στον Αγ. Γεώργιο Καματερού

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Καματερού ανακοινώνει ότι την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Αγρυπνία Αγ. Ιακώβου του αδελφοθέου στον Αγ. Γεώργιο Καματερού

Γίνεται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς, ότι επ' ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, θα τελεστεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 το βράδυ, Ιερά Αγρυπνία εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Καματερού, όπου θα ιερουργήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα τελεστεί η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Φωτογραφίες από την πανήγυρη της Αγ. Μαρίνας στο Καματερό

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας, η οποία τιμάται ιδιαιτέρως στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού.

Πανήγυρις Αγ. Μαρίνας στον Αγ. Γεώργιο Καματερού

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών χριστιανών ότι την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου Καματερού την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, δεύτερης προστάτιδας της ενορίας.

Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου Καματερού

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Καματερού τη μνήμη του πολιούχου Αγίου του, την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ι. Προσκύνημα Παναγίας της Γαλιλαίας στο Καματερό (10-26/3)

Με ιδιαίτερη πνευματική χαρά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην υποδοχή της ι. εικόνος της Παναγίας της Γαλιλαίας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα!

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου δεκάδες παιδιά από τις κατηχητικές συνάξεις πολλών ενοριών της Μητροπόλεως, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας χρονιάς.

Σπουδαστές βοηθοί φαρμακείου στο κοινωνικό φαρμακείο

Το κοινωνικό φαρμακείο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καματερού, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού και ανθρωπιστικού έργου, συνεργάστηκε με το Δ. ΙΕΚ Αγίων Αναργύρων, του οποίου οι σπουδαστές της ειδικότητας «Βοηθός Φαρμακείου», θα συνδράμουν ενεργά στην καταγραφή και στην ταξινόμηση των φαρμάκων που προσφέρουν οι ενορίτες αλλά και άλλοι δωρητές.

Δωρεά αμαξιδίου από ενορίτες Αγ. Γεωργίου Καματερού

Ένα αμαξίδιο για την εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α. δώρισαν οι ενορίτες του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους.

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στον Αγ. Γεώργιο Καμ.

Η ενορία Αγίου Γεωργίου Καματερού προσκαλεί τους ενορίτες της για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Ξύλου στο Καματερό

Τεμάχιο από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου, προερχόμενο από τα Ιεροσόλυμα θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού, από 11-20 Σεπτεμβρίου 2017.

Η γιορτή της Αγ. Μαρίνας στον Αγ. Γεώργιο Καματερού

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου πανηγυρίστηκε η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού.

Τιμήθηκε ο πολιούχος του Καματερού

Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο πολιούχος του Καματερού Άγιος Γεώργιος, στον Ι. Καθεδρικό Ναό που τιμάται στο όνομα του Μεγαλομάρτυρος.

Πανήγυρις Αγ. Γεωργίου Καματερού

Πανηγυρίζει το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Καματερού, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Η αποκαθήλωση στον Άγιο Γεώργιο Καματερού

Στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καματερού, η ακολουθία της Αποκαθήλωσης, τελέστηκε τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2017, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου.

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καματερό

Λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση των εικόνων κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2017, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού.

Χειροτονία του διακόνου Αλεξάνδρου Σοφιανόπουλου

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Αλεξάνδρου Σοφιανόπουλου, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού.

Χειροτονία διακόνου στον Αγ. Γεώργιο Καματερού

Στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καματερού λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016.

Φωτογραφίες από την πανήγυρη της Αγ. Μαρίνας στο Καματερό

Δείτε στιγμιότυπα από τη Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Μαρίνας, κατά την πανήγυρη που έλαβε χώρα την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού.

Πανήγυρις Αγ. Μαρίνας στον Αγ. Γεώργιο Καματερού

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Καματερού στέλνει την ακόλουθει πρόσκληση προς όλους, για τον εορτασμό της πανηγύρεως της Αγίας Μαρίνας, την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016:

Χοροστατούντος του Μητροπ. Ιλίου ο Εσπερινός της Αγάπης στο Καματερό

Ο Εσπερινός της Αγάπης, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Γεωργίου, τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καματερού, την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα.

Πανήγυρις Αγ. Γεωργίου Καματερού

Δείτε το πρόγραμμα της πανηγύρεως του Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου Καματερού, τη Δευτέρα του Πάσχα, 2 Μαΐου 2016.

Προσκύνημα του Αγ. Γεωργίου Καματερού στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Κορινθίας

Το Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Σταυρού Μαψού Κορινθίας επισκέφθηκε η ενορία του Αγίου Γεωργίου Καματερού την Τρίτη 12 Απριλίου 2016.

Προσκύνημα του Αγ. Γεωργίου Καματερού στην Ι.Μ. Κλειστών

Παράκληση και προσκύνημα στην Ι. Μονή Κλειστών Φυλής πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 οι ενορίτες του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού, μαζί με τον εφημέριο π. Κωνσταντίνο Δαρδαμάνη.

Εσπερινός της Αγ. Μαρίνας στον Αγ. Γεώργιο Καματερού

Ιδιαίτερος ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καματερού, μια και η Αγία θεωρείται ως προστάτης της ενορίας.

Πανήγυρις Αγ. Μαρίνας στον Αγ. Γεώργιο Καματερού

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγ.

Λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Γεωργίου στο Καματερό

Φωτογραφίες από τη λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Γεωργίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Καματερού.

Από τον Εσπερινό του Αγ. Γεωργίου Καματερού

Πολλοί ιερείς και εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν στον Εσπερινό της Πανηγύρεως του Αγίου Γεωργίου, στον καθεδρικό ναό του Καματερού.

Πανήγυρις Αγ. Γεωργίου Καματερού

Ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού πανηγυρίζει σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Έναρξη λειτουργίας κοινωνικού ιατρείου-φαρμακείου

Στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού θα ανοίξει τις πόρτες του το νέο κοινωνικό-εθελοντικό ιατρείο και φαρμακείο.

Τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον π. Δημήτριο

Με την παρουσία πλήθους κόσμου έγινε η εξόδιος ακολουθία του π. Δημητρίου Καλύβα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014.

Απεβίωσε ο π. Δημήτριος Καλύβας

Εκοιμήθη σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2014 ένας από τους παλιούς εργάτες της τοπικής Εκκλησίας του Καματερού.

«Καπάκια για αμαξίδια» στον Αγ. Γεώργιο Καματερού

Νέα δράση οργανώνει ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Δοξολογία για την εθνική επέτειο στο Καματερό

Με λαμπρότητα και τις αρμόζουσες τιμές τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καματερού η Δοξολογία και η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων στα πεδία των μαχών το 1940.

Εθελ. αιμοδοσία στον Άγ. Γεώργιο Καματερού.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ.

Εισήγηση με θέμα «Τριαδολογία και Χιλιασμός»

Εισήγηση Πρωτ. π. Θεοδώρου Παπαγιάννη στη συνάντηση του γραφείου επί των αιρέσεων με θέμα:

«Τριαδολογία και Χιλιασμός», συνάντηση Γραφείου επί των Αιρέσεων

Tο Σάββατο 9 Μαρτίου στις 7 μ.μ. έλαβε χώρα η 2η Σύναξη των μελών του Γραφείου επί των Αιρέσεων της Μητροπόλεώς μας.

Γ' Ιερατική Σύναξη έτους 2012-2013

Στις 25 Ιανουαρίου 2013 έγινε η τρίτη ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Β' Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου.

Τα κάλαντα στον Μητροπολίτη Ιλίου

Χριστούγεννα και κάλαντα στην Ελλάδα είναι συνυφασμένα, τόσο που δεν υπάρχουν Χριστούγεννα χωρίς να ψάλλουμε τα κάλαντα, ειδικά στους ανθρώπους που αγαπούμε.

Β' Ιερατική Σύναξη έτους 2012-2013

Λίγες μόλις ημέρες μετά την πρώτη ιερατική σύναξη για το έτος, έλαβε χώρα τη Δευτέρα η δεύτερη ιερατική σύναξη του έτους.

Έκθεση ζωγραφικής

Στην έκθεση ζωγραφικής που έλαβε χώρα στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Καματερού συμμετείχε η ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με τα έργα των μαθητών της σχολής ζωγραφικής της.