Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ιερό προσκύνημα λειψάνων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Παλατιανή

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παλατιανής) στο Ίλιον υποδέχτηκε τα ιερά λείψανα των νεοφανών αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Θέρμη της Λέσβου.

Η υποδοχή έλαβε χώρα την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, στις 6 μ.μ., στην συμβολή των οδών Θηβών και Ανδρ. Παπανδρέου. Πλήθος κόσμου από όλες τις ενορίες του Ιλίου, αλλά και τις γύρω περιοχές, συγκεντρώθηκε για να προϋπαντήσει τα άγια λείψανα, τα οποία μετέφερε από τη Λέσβο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης.

Τα λείψανα των Αγίων παρέλαβε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, ο οποίος και προέστη της ιεράς λιτανείας. Εν συνεχεία η πομπή, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ιλίου κατευθύνθηκε στον Ναό της Κοιμήσεως, όπου και εψάλη Αρχιερατικός Εσπερινός. Τα ιερά λείψανα πλαισίωσαν πολλοί ιερείς της Μητροπόλεώς μας και άλλων Μητροπόλεων, ενώ εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής συνόδευαν την πομπή. Αξιομνημόνευτη υπήρξε και η συμβολή των αστυνομικών του Τμήματος Ιλίου, οι οποίοι είχαν μεριμνήσει για την τάξη και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το βράδυ της Παρασκευής ετελέσθη ιερά Αγρυπνία, στην οποία προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα, ενώ πλήθος πιστών κατέκλεισε τον Ναό απ' όλες σχεδόν τις περιοχές του λεκανοπεδίου.

Την Κυριακή λάμπρυνε με την παρουσία του το ήδη χαρμόσυνο κλίμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρας. Ο σεπτός ποιμενάρχης μας τέλεσε την Θεία Λειτουργία και στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην χάρη των αγίων και την ευλογία τους στο σώμα της Εκκλησίας.

Κατά την διάρκεια του προσκυνήματος τελούνταν Παρακλήσεις στους Αγίους, μαζί με τις καθημερινές ακολουθίες.
Η χάρη των Αγίων να είναι πάντοτε μαζί μας!

 

Εκ του Ιερού Ναού.