Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Διονύσιο Αχαρνών

Την δεύτερη Κυριακή των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ι. Ν. Αγ. Διονυσίου Αχαρνών.

Στο λόγο που απηύθηνε στους πιστούς που είχαν κατακλύσει το ναό, μίλησε με αφορμή την ευαγγελική περικοπή και το θαύμα στον παραλυτικό της Καπερναούμ. Διαπίστωσε ότι η πίστη των φίλων ήταν εκείνη που προκάλεσε την επαναφορά στην φυσική τάξη και την εξάλειψη της ασθένειας της παραλυσίας και έθεσε το ερώτημα κατά πόσο οι άνθρωποι αγαπούμε τόσο ώστε να μπορούμε να γίνουμε με τον τρόπο ζωής μας εκείνοι που θα αποτελέσουν την αφορμή για την ψυχική και σωματική ίαση των αδελφών μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτος επεφύλαξε μία έκπληξη στον εφημέριο του ναού, τον π. Αναστάσιο Σαργέντη. Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο πνευματικό έργο που έχει επιτελέσει στην ενορία αυτή, τον προχείρισε πνευματικό, με τον λαό να αναφωνεί εκ καρδίας το «άξιος».

Τέλος, σύμφωνα με την προτροπή του π. Αναστασίου, προχείρισε τους ψάλτες του Ιερού Ναού, τον Σταμάτιο και τον Φώτιο που ψάλλουν με γνώση και επίγνωση τη Βυζαντινή Μουσική, και δύο αναγνώστες, τον Δημήτριο και τον Δημήτριο, που υπηρετούν στο ιερό.