Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το φιλόπτωχο της Αγ. Τριάδας Πετρ. στην Ελευθεροτυπία

Ένας από τους πολλούς ναούς της Μητροπόλεως Ιλίου που προσφέρουν συσσίτιο, υπό την εποπτία του Κεντρικού Φιλοπτώχου Ταμείου, είναι και ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως.

Πρόσφατα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αναφέρθηκε στο έργο του Ιερού Ναού αυτού με το ακόλουθο δημοσίευμα:

Ο υπεύθυνος ιερέας για το φιλόπτωχο ταμείο, π. Σπυρίδων Αργύρης, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε οικονομικά και κυρίως πνευματικά, ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, υπό την καθοδήγηση  και παρότρυνση και στήριξη του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Αθηναγόρου και την αγαστή και ολόθερμη συνεργασία και υποστήριξη του Προϊσταμένου του Ναού μας Αρχιμανδρίτου Γερμανού Γκίκα, έχει αναλάβει την φιλανθρωπική δράση να συνεισφέρει καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό για 100 συνανθρώπους μας. Επιπλέον 50 συνάνθρωποί μας προμηθεύονται τσάντες τροφίμων.

Όλοι εργαζόμαστε με κίνητρο την πίστη και την αγάπη προς τον Τριαδικό Θεό, το ανυπόκριτο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε τον ίδιο τον Θεό μας, κάνοντας πράξη την ευαγγελική περικοπή «έλεος θέλω και ου θυσίαν».

Το συσσίτιο του ιερού μας Ναού δεν κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις για τους άπορους αδελφούς μας, δεν τους χωρίζει σε ομόδοξους και μη, σε Έλληνες και μη Έλληνες, μια και όλοι είμαστε δημιουργήματα του Θεού.

Η ενοριακή δράση (φιλόπτωχο ταμείο) του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως δημιουργήθηκε στις 30 Μαρτίου 2010 με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 344 τεύχος Β του 2010 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου με τον κανονισμό περί συστάσεως λειτουργίας και διοικήσεως εκκλησιαστικού ιδρύματος υπό την επωνυμία κεντρικών ταμείων ενοριακής δράσεων Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως στις 11 Μαρτίου 2010 με σκοπό την βοήθεια, την αλληλεγγύη και την απάλυνση του πόνου των απόρων ενοριτών του Ιερού Ναού μας.

Για την εξυπηρέτηση των ενοριτών μας υπάρχει προσωπικό το οποίο εργάζεται σε εθελοντική βάση. Οι εθελόντριες ενορίτισσες του ναού μας ανέρχονται σε 30. Κάθε μέρα εκτός Κυριακής, βάρδιες από 5 εθελόντριες καταθέτουν την αγάπη τους και πετυχαίνουν να σιτίζονται καθημερινά όλοι οι άνθρωποι που προαναφέραμε.

Καθώς όμως οι συνθήκες δυσκολεύουν, μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι χρειάζονται την βοήθειά μας. Έτσι φέτος όλες οι εθελόντριες με μία φωνή και με την ευλογία του Μητροπολίτου μας θυσίασαν τις διακοπές και τον ελεύθερο χρόνο τους ώστε να λειτουργήσει το συσσίτιο και το μήνα Αύγουστο.

Νιώθουμε λοιπόν την ανάγκη να απευθυνθούμε στην αγάπη σας και την κοινωνική σας ευαισθησία, για την δική σας προσφορά στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε , ώστε ο καθένας με τον τρόπο του να γινόμαστε συνεργάτες στο έργο του Θεού. Για τον λόγο αυτό, η οποιαδήποτε ενίσχυση του φιλοπτώχου ταμείου της ενοριακής δράσεως του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, είτε χρηματικά, είτε με τρόφιμα θα ήταν για εμάς πολύτιμη.

Είμαστε βέβαιοι, πως εμπνεόμενοι από την αγάπη του Χριστού μας, θα συνεισφέρετε και εσείς με τον τρόπο σας στη συνέχιση της προσπάθειάς μας. Ευχόμαστε ο Κύριος να ευλογεί κάθε σας έργο.


Μετά ευχών και αγάπης Χριστού,

Ο Ιερεύς π. Σπυρίδων
 

Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα:
Τηλ. Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως: 210-5013108
Τηλ. Ιερέως Πρεσβυτέρου Σπυρίδωνος  : 6981040520
Καθώς και στο e- mail: argirisspiros@yahoo.gr