Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Διονυσίου Ιλίου

1η σύναξη κατηχητών για το νέο Εκκλησιαστικό έτος

Η καινούργια κατηχητική χρονιά 2013-14 ξεκίνησε με πολλές ελπίδες και προοπτικές για ένα εκκλησιολογικό  έργο θεμελιωμένο στον «ακρογωνιαίο λίθο», την Κεφαλή της Εκκλησίας τον Θεάνθρωπο Χριστό.

Με την ευχή, την ευλογία και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου μας κ.κ. Αθηναγόρου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύναξη  Κατηχητών-τριών και Στελεχών του Νεανικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, στον Ιερό Ναό  Αγίου Διονυσίου Ιλίου.

Η σύγχρονη και περιποιημένη αίθουσα του Ιερού Ναού υποδέχθηκε το πλήθος των στελεχών και κατηχητών, οι οποίοι ξεπέρασαν τα 120 άτομα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι ακαταπόνητοι στο ιεραποστολικό έργο ιερείς, υπεύθυνοι νεότητος των Ιερών Ναών. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρας απηύθυνε μήνυμα συνεργασίας και οικοδομής προς τα εκλεκτά στελέχη και πρόσκληση μεγαλύτερης συμμετοχικότητος στα δρώμενα του νεανικού έργου.

Ακολούθησε ομιλία από τον αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Μαρκαντώνη, Χημικό, Θεολόγο, Μ.Εd., εκπαιδευτικό,  εξειδικευμένο σε θέματα περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και κατασκηνώσεων, εφημέριο του Ιερού Αγίων Αναργύρων οδού Σόλωνος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η ομιλία είχε τίτλο: «Το περιβάλλον στον κατηχητικό λόγο της Εκκλησίας» και παρείχε σύγχρονες σκέψεις και ωραίες προτάσεις για την αφύπνιση της εκκλησιαστικής περιβαλλοντικής συνείδησης τόσο των κατηχητών, όσο και των κατηχητοπαίδων.  

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση, ανακοινώθηκαν οι προοπτικές της Νέας Ιεραποστολικής Χρονιάς 2013-2014 και στο τέλος έγινε η επίδοση των διοριστηρίων των κατηχητών.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Συμεών Αυγουστάκης και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Ιλίου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεώργιος Κορρές παρείχαν προς όλους ένα πλούσιο δείπνο σε μια όμορφη και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Η φιλοξενία τους υπήρξε αβραμιαία και εγκάρδια. Τους ευχαριστούμε πολύ.

Την όλη εκδήλωση διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, αποτελούμενο από τους: π. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο Δ/ντή, π. Αναστάσιο Μπαστούνη, π. Νικόλαο Κοτίνη και π. Δημήτριο Παναγακόπουλο.

Από το Γραφείο Νεότητος της  Ιεράς Μητροπόλεως