Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η πανήγυρη της Αγ. Τριάδος στην Πετρούπολη

Ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Πέτρουπολεως πανηγύρισε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Ο Αρχιερατικός Μέγας Εσπερινός τελέστηκε την Κυριακή 08/06/2014 παραμονή της εορτής του Αγίου Πνεύματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο εμπνεόμενος απο την κασμοσυροή και έκανε το λογοπαίχνιο ότι «η Πετρούπολη πρέπει να λέγεται Χριστιανούπολη», ενώ εξαιρετική εντύπωση προκάλεσε το ανεπιτήδευτο του λόγου του και τον κινήσεών του.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν ο Ιεροκύρηξ της Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Αγαθάγγελος, ο Αρχιερατικός επίτροπος Ιλίου Πρωτ. Χαράλαμπος Σαχτέας και πλήθος ιερέων.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, περιστοιχιζόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Γαβριήλ, τον Γενικό Αρχιερατικό επίτροπο π. Εμμανουήλ και άλλους πατέρες. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και στη συνέχεια χειροθέτησε αναγνώστη τον επίτροπο και στέλεχος της ενορίας κ. Απόστολο Γαλιάνδρα.

Η πανήγυρη ολοκληρώθηκε με τη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας, με τη συμμετοχή σε αυτήν πλήθους πιστών. Στην λιτανεία παιάνισε η μπάντα του Δήμου Πετρουπόλεως και παραβρέθηκε τιμητικό άγημα από τον σύλλογο Κρητών το οποίο μετέφερε στους ώμους τους την Εικόνα. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, την Εικόνα υποδέχθηκαν οι ιερείς και ενορίτες από τον Ιερό Ναό των Εισοδείων της Θεοτόκου από την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, όταν η Εικόνα περνούσε από τα όρια των ενοριών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε προς τις δημοτικές και τις αστυνομικές αρχές.

Εκ του Ιερού Ναού