Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Νεότητα

Τελετή λήξης του Φροντιστηρίου Υποψηφίων Κατηχητών

Για πέμπτη χρονιά τελετή λήξης Σεμιναρίου Υποψηφίων Κατηχητών/Κατηχητριών και πανηγυρική συνάντηση στελεχών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αθηναγόρου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή λήξης του Φροντιστηρίου - Σεμιναρίου Υποψηφίων Κατηχητών-τριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, στην αίθουσα του εστιατορίου «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» στις Αχαρνές το βράδυ της Πέμπτης 19 Ιουνίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ.

Η απονομή των διπλωμάτων έγινε από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Γαβριήλ Ασπρολούπο ο οποίος αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τα 19 στελέχη του νεανικού έργου, που αποφοίτησαν, τους απένειμε τα διπλώματα και τους προσέφερε ως ενθύμιο μία Καινή Διαθήκη, την οποία προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αθηναγόρας, ένα CD με υλικό για την κατήχηση, ενημερωτικά έντυπα για την κατασκήνωση 2014 και διάφορα άλλα ενθύμια.

Στην εκδήλωση εκτός από τους διπλωματούχους αποφοίτους του Σεμιναρίου Κατηχητών-τριών παρευρέθηκαν οι Αρχηγοί, τα στελέχη του επιτελείου, οι ιατροί, οι εθελοντές των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως και οι σεβαστές πρεσβυτέρες, που αναλαμβάνουν αρμοδιότητες και συμπαρίστανται σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η επικεφαλής και συντονίστρια του έργου των εθελοντών της κατασκήνωσης η σεβαστή πρεσβυτέρα κ. Ευαγγελία Δεστούνη, κοινωνική λειτουργός, η οποία εργάζεται με αυταπάρνηση, ακούραστα και ολόψυχα σ΄ αυτό το έργο.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση Ιερείς, που συμμετέχουν στο έργο της κατασκήνωσης με συγκεκριμένες αρμοδιότητες: π. Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, π. Παναγιώτης Κολοκώτσιος, π. Σταμάτιος Καλημέρης, π. Σωκράτης Παπαγεωργίου, π. Νικόλαος Πουρσανίδης, π. Ελευθέριος Βάσσος, π. Ευάγγελος Ζαχαρίας, π. Γεώργιος Χάρλας και π. Σπυρίδων Αργύρης.

Από τους ιερείς νεότητος των ενοριών παρευρέθηκε ο π. Δημήτριος Βιλαέτης, ο οποίος κατά καιρούς έχει συνδράμει με στελέχη στην κατασκήνωση.
Αξέχαστη μας έμεινε η live μουσική, που προσέφερε ο κ. Δαβίδ Παπαδόπουλος, στέλεχος της νεότητος, ο οποίος με το παραδοσιακό τραγούδι του, ενθουσίασε και ξεσήκωσε όλους για χορό. Θυμηθήκαμε όμορφες κατασκηνωτικές βραδυές.

Την εκδήλωση φιλοξένησε ο π. Αναστάσιος Σαργέντης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αχαρνών. Ὁ π. Αναστάσιος καλόκαρδα και ευγενικά προσέφερε αβραμιαία φιλοξενία μαζί με τους ενορίτες και συνεργάτες του, τους ιδιοκτήτες του restaurant Βυζάντιο.

Την Τελετή Λήξης διοργάνωσαν ο Υπεύθυνος του Φροντιστηρίου-Σεμιναρίου Υποψηφίων Κατηχητών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος και Ιεροκήρυξ και τα μέλη του Γραφείου Νεότητος: π. Αναστάσιος Μπαστούνης, π. Δημήτριος Παναγακόπουλος και π. Νικόλαος Κοτίνης.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον φίλεργο και δημιουργικό π. Δημήτριο Παναγακόπουλο, ο οποίος βοήθησε πολύ στην οργάνωση της εκδήλωσης και με τις παρεμβάσεις του έδωσε άμεσες λύσεις σε τεχνικά και άλλα προβλήματα.

Από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως