Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επίσκεψη στη Βουλή των παιδιών του προγράμματος για την οικογένεια Ρομά

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων ήταν η νέα δράση στα πλαίσια του προγράμματος για τις οικογένειες Ρομά που εκπονεί η Ι. Μητρόπολη Ιλίου.

Δελτίο τύπου

Μια ακόμα καινοτόμα πρωτοβουλία στα πλαίσια του πρότυπου εκπαιδευτικού - ενταξιακού προγράμματος «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά» έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 11/05/2015 με την επίσκεψη ομάδας μαθητών, εκπαιδευτικών, του επιστημονικού υπευθύνου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα στην «Βουλή των Ελλήνων».

Η επίσκεψη ξεκίνησε με την προβολή ενημερωτικού video για τη ιστορία του Κοινοβουλίου, στην συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην έκθεση με τίτλο: «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», που διοργανώθηκε από κοινού από την Βιβλιοθήκη της Βουλής και το Ίδρυμα του Κοινοβουλίου για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Ακολούθως οι μαθητές και οι συνοδοί τους εισήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης κ. Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία για την συγκεκριμένη, αξιέπαινη όπως είπε, ενταξιακή δράση της Ι.Μ. Ιλίου και συνεχάρη ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα για το σπουδαίο έργο όπου επιτελεί σε όλους τους τομείς της διακονίας του. Τέλος, οι παραβρισκόμενοι Υπουργοί, Υφυπουργοί και Βουλευτές χειροκρότησαν εγκάρδια τα παιδιά, πράγμα το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια τόσο στους μαθητές όσο και στους συνοδούς τους.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης τονίστηκε τόσο στο προσωπικό της Βουλής όπου ανέλαβε την ξενάγηση, όσο και σε παραβρισκόμενη δημοσιογράφο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου και από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος κ. Δημήτρη Ανυφαντάκη, πως η απόφαση για την εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας μαθητών του προγράμματος Ρομά στο ελληνικό Κοινοβούλιο, πάρθηκε στα πλαίσια μιας ακόμα από τις ευρύτερες στοχεύσεις  του συγκεκριμένου εγχειρήματος, που είναι η κατανόηση από τους μαθητές της ουσίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και η καλλιέργεια της συνείδησης του πολίτη, που είναι μια βασική ενταξιακή μας επιδίωξη, ώστε τα παιδιά αυτά να ενταχθούν ομαλότερα στο κοινωνικό σύνολο και να αντιληφθούν βιωματικά την έννοια των νόμων και το πώς αυτοί ψηφίζονται και πρέπει να εφαρμόζονται στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Κλείνοντας, θα θέλαμε ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής και Κοσμήτορα της Βουλής των Ελλήνων κ. Νάσο Αθανασίου, για την διευκόλυνση και την επιμέλεια της επίσκεψής μας στο κοινοβούλιο, την επιστημονική του συνεργάτιδα κα. Σοφία Μίνζτια, η οποία είχε την ευγένεια να παρακολουθήσει μαζί μας όλη την ξενάγηση και να συνδράμει στην επιτυχία της εκπαιδευτικής μας αυτής πρωτοβουλίας και την δημοσιογράφο της εφημερίδας «Δυτική Όχθη» κα. Μένη Πιρπινιά για την κάλυψη και την φωτογράφηση της δραστηριότητάς μας αυτής.