Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανήγυρις Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Πετρ.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η πανήγυρις του Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Πετρουπόλεως, την Κυριακή 31/5 και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 1/6/2015.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσ/τος Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας, ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Στον όρθρο της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος τέλεσε και την Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την χειροθεσία σε αναγνώστη του Επιτρόπου και στελέχους της Ενορίας κ. Πέτρου Σπυριδωνίδη, και διάβασε την ευχή της ρασοφορίας στον κ. Αντώνιο Βεργούλη.

Στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας παιάνισε η Φιλαρμονική του Δήμου Πετρουπόλεως, ενώ την Εικόνα τίμησαν και μετέφεραν νέοι και οι νέες του Συλλόγου Κρητών Πετρουπόλεως. Καθώς η λιτανευτική πομπή περνούσε πλησίον του Ιερού Παρεκκλησίου Εισοδίων της Θεοτόκου, της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, οι ιερείς και πιστοί από τη γειτονική ενορία υποδέχθηκαν την Εικόνα.

Στους εορτασμούς συμμετείχε ο Δήμαρχος Πετρουπόλεως κ. Ευάγγελος Σίμος, ο αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Λάππας και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, ως προεστώτες του μεγάλου πλήθους πιστών που συμμετείχε στην πανήγυρη της Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως.