Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Εσπερινός του Αγ. Αθηναγόρου

Στην Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Άνω Λιοσίων τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Αθηναγόρου, του οποίου το όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Στην κατανυκτική Ιερά Μονή, όπου κατ' έθος τελεί τον Εσπερινό της εορτής του Αγ. Αθηναγόρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, παρευρέθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρθαγένης κ. Αλέξιος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος.

Ο κλήρος και ο λαός ο οποίος συμμετείχε στον πανηγυρικό Εσπερινό έδωσε τις ευχές του και δια ζώσης αλλά και μέσω του κου. Αλεξίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Αθηναγόρα και του ευχήθηκε να ποιμένει με αγάπη και πνεύμα καταλλαγής την Ιερά Μητρόπολη που του εμπιστεύθηκε ο Θεός.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο κ. Αθηναγόρας μίλησε επίκαιρα για τον Άγιο Αθηναγόρα, εκθέτοντας τη ζωή και το έργο του. Ο Άγιος ήταν ένας άνθρωπος που κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα και τη διδασκαλία του Χριστού στη γλώσσα και με τον τρόπο της εποχής του (τον 2ο αι.). Μιας εποχής που έχει κοινά στοιχεία με το σήμερα, στο ό,τι οι άνθρωποι χρειάζονται να ακούσουν τη διδασκαλία του Χριστού σε πιο κατανοητή και πιο βιωματική γλώσσα.

Η καθηγουμένη Αγαθαγγέλη και οι αδελφές της Ιεράς Μονής κέρασαν τον λαό που είχε προσέλθει, όπως συνηθίζεται στα ορθόδοξα μοναστήρια.

Στην ακολουθία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Κασσαβός.