Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Διονυσίου Ιλίου

Πανηγυρικός Εσπερινός και χειροθεσία νέου Πνευματικού στον Άγιο Διονύσιο Ιλίου

Πανηγυρικά και σε κλίμα κατάνυξης τιμήθηκε η μετάθεση του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού, στο Ίλιον.

Στην περιοχή του Ιλίου υπάρχει περικαλλής ναός επ' ονόματι του Αγίου, που είναι αγιογραφημένος κατά τα πρότυπα της Ιεράς Αυτοκρατορικής Μονής των Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως και άλλων επαρχιών.

O Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον εφημέριο του Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Αυγουστάκη, ενώ εξήρε τις αρετές και τα τάλαντά του.

Λίγο πριν την απόλυση, ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στον στίχο από το Προοιμιακό «Εξαποστελείς τό πνεύμα σου, και κτισθήσονται, και ανακαινιείς τό πρόσωπον τής γής» λέγοντας πως «τιμώντας την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Διονυσίου, τιμάμε την καινούρια δημιουργία και αυτό μας δίνει την βεβαιότητα πως το Πνεύμα του Θεού κτίζει και αναδημιουργεί ένα πρόσωπο που φαίνεται πως χάθηκε από αυτόν το κόσμο. Το άφθαρτο λείψανο του Αγίου Διονυσίου μας φανερώνει τη δύναμη του Πνεύματος του Θεού. Έτσι όπως έζησε ο Άγιος με τον τρόπο που βίωσε, περιφρόνησε τα αγαθά αυτής της ζωής και δίνοντας με την καρδιά του, αυτό που άλλοι ίσως να μην το κατορθώνουν, να συγχωρέσει τον φονέα του αδελφού του. Το λείψανο του Αγίου Διονυσίου μαρτυρεί πως ο Θεός αποστέλλει το Πνεύμα του και αναδημιουργεί και που σκοπό έχει να ανακαινίσει την Βασιλεία του Θεού. Την Εκκλησία και όλους εμάς που αποτελούμε τα μέρη του σώματός του Χριστού.»

Του Σπύρου Παπαγεωργίου