Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση της Μητροπόλεως Ιλίου

Κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία ξεπέρασε η προσέλευση του κόσμου σε μία λαμπρή εκδήλωση με υψηλότατους προσκεκλημένους.

Δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως

Μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και μεγάλης χαράς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο «DIVINE HALL» στούς πρόποδες της Πάρνηθας στις Αχαρνές, μεγάλη Εκδήλωση – Δείπνο με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού – Φιλανθρωπικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Η εκδήλωση τέθηκε κάτω από την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου του Β' ενώ σε αυτήν προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν λαμπρύνοντας το Δείπνο με την παρουσία τους, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες από το λεκανοπέδιο και όχι μόνο, ο εξοχώτατος Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου, πρέσβεις, δήμαρχοι, δημοτικοί άρχοντες, εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, οικονομικοί παράγοντες της δημόσιας ζωής, καθώς και ένα πλήθος προσκεκλημένων πέραν των χιλίων τόσων ατόμων.

Εμπνευστής της εκδήλωσης, στην οποία δόθηκε το όνομα «Κυπριακή Βραδιά», υπήρξε ο αεικίνητος συνεργάτης της Μητροπόλεώς μας στο κοινωνικό της έργο, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Πυλιώτης, Κύπριος στην καταγωγή, ο οποίος, σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο του Κεντρικού Φιλοπτώχου Ταμείου Πρωτ. Εμμανουήλ Σέρβο, μερίμνησε για τα πάντα ώστε η εκδήλωση να επιτύχει πλήρως το σκοπό της.

Πέρα από το Δείπνο αγάπης και συναδέλφωσης μεταξύ των αδελφών μας και των Κυπρίων αδελφών που ταξίδεψαν ειδικά γι’ αυτό το λόγο, καθώς και την εκφώνηση θερμών χαιρετισμών τόσο από τον Ποιμενάρχη μας όσο και από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τον Πρόεδρο της Βουλής κ.λπ., ανταλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και ακολούθησε ένα ζωντανό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με Ποντιακή και Κυπριακή Παραδοσιακή Μουσική με τη συμμετοχή μελών της Σχολής Παραδοσιακών Χορών «Καροτσέρης» από την Αραδίππου της Κύπρου.

Την εκδήλωση άνοιξε χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου κου. Λεωνίδα Δούκα, η οποία απέδωσε εκκλησιαστικούς ύμνους αλλά και τον πολυχρονισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τους φωτογράφους κ. Μάρκο Παπαγεωργίου και κ. Αναστάσιο Σωτηρίου.