Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ημερίδα «Δικτύωση ωφελουμένων με επιχειρήσεις- Ημέρες Καριέρας»

To Κεντρικό Ταμείο Ενοριακής Δράσεως της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πρωτοπορία» σας προσκαλούν σε ημερίδα στο πλαίσιο της Πράξης «Απασχόληση και Δημιουργία» την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 12:00 μ.μ. στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου, κάτωθι του Μητροπολιτικού Ι. Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, στην οδό Πριάμου 123, στο Ίλιον.

Στην Ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 14 «Δικτύωση ωφελουμένων με επιχειρήσεις - Ημέρες Καριέρας» έχει ως στόχο να ωφελήσει τους ανέργους να ενημερωθούν για την επαγγελματική τους διαδρομή, δίνοντας τους αφενός μια ευκαιρία για πρόσβαση στην αγορά εργασίας και αφετέρου τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέες θέσεις εργασίας καθώς και εναλλακτικές μορφές επιχειρηματικότητας. Επίσης, θα δοθεί δυνατότητα οι επιχειρήσεις να απευθυνθούν άμεσα στην τοπική κοινωνία και να πληροφορήσουν το κοινό σχετικά με τις δραστηριότητες τους.

Σκοπός της Ημερίδας είναι να προσφέρει με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό την ολοκληρωμένη εικόνα του προγράμματος αντλώντας όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία για την απασχόληση στην περιοχή, καθώς και την συμμετοχή των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή υλοποίησης της πράξης,  με την προοπτική παροχής απασχόλησης σε άτομα της ομάδας – στόχου και την δραστηριοποίησή τους σε κλάδους που σχετίζονται με το προφίλ των ωφελουμένων.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για θέματα όπως: Nέα προγραμμάτα για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, την ομαλή ένταξη ανέργων στην παραγωγική διαδικασία και δυνατότητες για νέες επιχειρήσεις (ατομικές και κοινωνικές) που προτίθενται να συστήσουν κάποιοι ωφελούμενοι. Κοινωνική επιχειρηματικότητα – Μια εναλλακτική μορφή επιχειρηματικότητας, καθώς και παρουσίαση επιχειρήσεων του ΕΕΑ σχετικά με τις ανάγκες τους για κάλυψη θέσεων εργασίας.

Η πράξη «Απασχόληση και Δημιουργία» στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ενεργητικής πολιτικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης 70 ανέργων ωφελουμένων. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι αναμενόμενες νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αφορούν νέες κοινωνικές επιχειρήσεις και νέες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού και της πράσινης επιχειρηματικότητας. Με προοπτική την τοποθέτηση ανέργων σε ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σε συναφή αντικείμενα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για το ευρύ κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής: κ. Δέσποινα Ντούρου στο τηλέφωνο 6945458087 -  email: despoina_dourou@yahoo.gr