Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κουρά μοναχού στην Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος Μαυροσουβάλας

Στην ανδρώα Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος Μαυροσουβάλας έγινε η κουρά του μοναχού Κωνσταντίνου, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αβύδου κ. Κύριλλο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας στην προσλαλιά του ευχήθηκε η Ιερά Μονή υπό την καθοδήγηση του νέου ηγουμένου, Αρχιμ. Νικοδήμου Αθανασίου, να γίνει φωλιά προσευχής, ενθυμούμενος μία ρήση του Αγίου Πορφυρίου προς τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όταν ανακαίνιζε την άδεια τότε Ι. Μ. Σαγματά: «Χτίσε εσύ φωλιές και κάποτε θα έρθουν πουλιά για να κατοικήσουν». Γι' αυτό το λόγο ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον Προηγούμενο Μακάριο μοναχό, γιατί επί χρόνια και με συνεχείς προσπάθειες ανακαίνισε και συμπλήρωσε το μικρό μοναστηράκι. Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος δώρισε ένα θυμιατό στη μονή, ως σύμβολο της προσευχής που βγαίνει από αυτή.

Το λόγο έλαβε και ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Θωμάς Ιωαννίδης, ο οποίος δίδαξε τους πολλούς παρευρισκομένους ποια είναι η προοπτική του μοναχικού βίου.

Ο μοναχός Κωνσταντίνος πρόκειται να χειροτονηθεί διάκονος την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Ιλίου.

Οι φωτογραφίες από τη φωτογράφο Δήμητρα Χατζηαδάμ.

Βίντεο από την κουρά, από το δικτυακό κανάλι intv.gr και τον οπερατέρ Γιώργο Αρβανίτη: