Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στη λίμνη Μπελέτσι κι εφέτος ο αγιασμός των Θεοφανείων

Στις Αφίδνες και την γραφική λίμνη Μπελέτσι τελέστηκε το μεσημέρι των Θεοφανίων, ο αγιασμός των υδάτων.

Στην ακολουθία προεξήρχε ο o Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με τη συμμετοχή του εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, Αρχιμ. Τιμοθέου Αναγνωστάκη και άλλων ιερέων της Μητροπόλεως Ιλίου.

Από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέστη ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσης και οι συνεργάτες του, τους οποίους ευχαρίστησε για την συνδρομή και την οργάνωση της τελετής ο π. Τιμόθεος.

Η παρουσία του κόσμου κάθε χρόνο την εορτή των Θεοφανίων είναι μεγάλη, καθώς χιλιάδες άτομα συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν τον αγιασμό μέσα σ’ ένα κατάφυτο και γραφικό τοπίο.

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου τη διετία 1973-75. Σήμερα αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά (πάπιες, κύκνοι) καθώς και νεροχελώνες και ψάρια, κυρίως κυπρίνοι και χέλια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ