Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς

Αφιερωμένη στα γράμματα η εκδήλωση στον Αγ. Γεώργιο Ζωφριάς

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς η εκδήλωση αφιερωμένη στους Αγίους Τρεις Ιεράρχες και στα Ελληνικά Γράμματα, την Κυριακή 7/2/16 το απόγευμα στις 7.

Η αίθουσα «Δημ. Καμπόλης» του Πνευματικού Κέντρου αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το μεγάλο πλήθος κόσμου πού συνέρρευσε για να παρακολουθήσει την όμορφη Γιορτή. Μια γιορτή που τα είχε όλα! Ποιήματα από παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας, ξεκαρδιστικά σχολικά ανέκδοτα και απίστευτα μαργαριτάρια μαθητών σε διάφορα μαθήματα, μια ιδιαίτερα διδακτική ομιλία για το ρόλο της διδαχής των αγίων Τριών Ιεραρχών στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών από την καταξιωμένη παιδαγωγό και συγγραφέα Ελισάβετ Σπύρου, φιλμάκι με τους αξέχαστους χοντρό και λιγνό να σπουδάζουν στην… Οξφόρδη(!) και χαρούμενα τραγούδια από την χορωδία και ορχήστρα της ενορίας. Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία έξι παιδιών γυμνασίου, που φοιτούν εδώ και δυο μήνες στη δωρεάν σχολή αγιογραφίας της ενορίας Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς και τα οποία παρουσίασαν στο πυκνό ακροατήριο δείγμα των όσων έμαθαν μέχρι τώρα, αποτυπώνοντας σε ειδικό πίνακα το πρόσωπο ενός αγγέλου!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ιερείς, ο Δήμαρχος Φυλής κ.Χρήστος Παππούς, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό συγχαίροντας τον επίσης παρόντα Αντιδήμαρχο Δημήτριο Καμπόλη για την ολοκλήρωση της θαυμάσιας αίθουσας του πνευματικού κέντρου του Ναού με δικές του δαπάνες και φροντίδες.

Ακόμα, παρέστησαν οι Δημοτικοί Άρχοντες Μιχ. Οικονομάκης, κ. Σπύρος Μπρέμπος, Παν. Καμαρινόπουλος, Νικ. Χατζητρακόσιας, κ. Γιώργος Μαυροειδής, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ζωφριάς κ.Αγγέλα Μπουρτζάκη, ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Ζωφριάς.

Στο τέλος της αξέχαστης βραδιάς, η ενορία, πιστή στις παραδόσεις της φιλοξενίας, κέρασε σε όλους γλυκά κατά την έξοδό τους ενώ από την επομένη κιόλας μέρα οργανώνει την επόμενη εκδήλωση αγάπης και πολιτισμού, που θα γίνει μέσα στο Μάρτιο.

Φωτογραφία από το blog Φύλαρχος, το οποίο δημοσίευσε σχετικό άρθρο.