Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου στην Αγ. Τριάδα Πετρ.

Μια σημαντική και ξεχωριστή συναυλία θα δώσει εντός του Ι.Ν Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως ο Πέτρος Γαϊτάνος τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 7μμ, με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, με σκοπό την πνευματική προετοιμασία των πιστών, αλλά και την ενίσχυση της «Τράπεζας αγάπης» του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, που με αγάπη και προσήλωση επιμένει να πραγματοποιεί συναυλίες με ύμνους μέσα σε ναούς, συνεχίζοντας έτσι και εκφράζοντας την αιώνια μουσική και ποίηση που έχει γραφτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, για να υμνήσει την πιο υψηλή ανάγκη του ανθρώπου που είναι η πίστη στο Θεό και η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο και όλη τη δημιουργία.

Το πρόγραμμα αποτελείται από ύμνους που αναφέρονται στα Πάθη του Χριστού. Από την είσοδό Του στα Ιεροσόλυμα, το Μυστικό Δείπνο, την Προδοσία, την Σύλληψη, την Καταδίκη, την Σταύρωση, την Ταφή  και την Ανάσταση.

Ακούγονται μεταξύ άλλων οι ύμνοι: Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, τον Νυμφώνα Σου βλέπω, το τροπάριο της Κασσιανής, Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, Eξέδυσάν με,  Η Ζωή εν τάφω, Άξιον Εστί, Αι γενεαί πάσαι, Ω γλυκύ μου έαρ κ,α.

Η συναυλία κλείνει με τον Υπέροχο Ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου, Α’ επιστολή προς Κορινθίους.

Η συναυλία θα διαρκέσει δύο ώρες. 

Στη συναυλία εναλλάσσονται ύμνοι που ερμηνεύονται από τον Πέτρο Γαϊτάνο κι από τη χορωδία, ενώ το πρόγραμμα γεφυρώνεται με αφηγήσεις μαγνητοφωνημένες που ακούγονται με τις φωνές των: Νικήτα Τσακίρογλου, Φιλαρέτης Κομνηνού και Γρηγόρη Βαλτινού, οι οποίοι διαβάζουν χωρία από τα Ευαγγέλια, όπως και Προφητείες από την Αγία Γραφή.

 

Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Σουλίου 167, Πετρούπολη Αττικής
Τιμή εισιτηρίου 5€
Τηλέφωνο Ι.Ν. για πληροφορίες και εισιτήρια: 210 5013108

Συμμετέχει η βυζαντινή χορωδία «Μελίρρυτον» με χοράρχη τον Πέτρο Δασκαλοθανάση.
Επιμέλεια ισοκρατημάτων: Γιάννης Αβραμίδης

Υπό την ευλογία του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα