Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Γεωργίου Καματερού

Πανήγυρις Αγ. Μαρίνας στον Αγ. Γεώργιο Καματερού

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Καματερού στέλνει την ακόλουθει πρόσκληση προς όλους, για τον εορτασμό της πανηγύρεως της Αγίας Μαρίνας, την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016:

«Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Αγία Μαρίνα. Ο Ναός μας έχει την ευλογία να είναι αφιερωμένος και στη χάρη της και γι’αυτο πανηγυρίζουμε. Σας στέλνουμε τη πρόσκληση μας για συμπανηγυρισμο και ελπίζουμε στη παρουσία σας. Στις προσκλήσεις των πανηγύρεών συνήθως γίνεται μια καταγραφή του προγράμματος της διεξαγωγής των Ιερών Ακολουθιών. Όμως η γιορτή εκτός των εκδηλώσεων που τη συνοδεύουν, είναι και αφορμή πνευματικής αναλήψεως και γι’αυτό κρίνεται, μαζί με την αποστολή της πρόσκλησης, να υπάρχει και ένα επίκαιρο σχόλιο.

Η γιορτή είναι αιτία χαράς,  και αυτό γιατί στα πρόσωπα των αγίων η Εκκλησία γιορτάζει πρώτιστα το θρίαμβο της αλήθειας της, που είναι μια φανέρωση του γεγονότος της Πεντηκοστής ,της συνεχιζόμενης Πεντηκοστής. Οι άγιοι είναι οι απαρχές της ζωής της Εκκλησίας. Είναι οι εύχυμοι καρποί μιας φυτείας, που απλώνεται σε ολόκληρη την Οικουμένη, και στην οποία  καταδεικνύεται ο στόχος προς τον οποίον κατευθύνεται η ζωή μας. Πράγματι οι άγιοι είναι η βεβαιότητα της σωτηρίας μας. Η βεβαιότητα της ζωής της Βασιλείας του Θεού προς την οποία πορεύεται η Εκκλησία .Γι’αυτο και η μνήμη όλων των Αγίων είναι πανηγύρι, θρίαμβος ,τιμή.

Και στην περίπτωση της Αγίας Μαρίνας πανηγυρίζουμε, γιατί η ίδια μας  δείχνει μέσα από το μαρτύριο της, την υπέρβαση της αδυναμίας μας η οποία μέσα από την εμπιστοσύνη στην Εκκλησιαστική Αλήθεια γίνεται βεβαιότητα για τη ζωή μας προς τη Βασίλεια του Θεού.

Το πανηγύρι στο Ναό μας, θα ακολουθήσει την ακόλουθη διάταξη:

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ώρα 7.00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ώρα 7.00 π.μ. Ο Όρθρος της Εορτής και η Θ. Λειτουργία
Ώρα 10.30 π.μ. Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας
Ώρα 6.30 μ.μ. Παράκληση της Αγίας

Με Αγάπη Χριστού και εκτίμηση»

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καματερού