Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μεταξύ ενηλίκων: Μέτρα ασφαλείας στην καθημερινή μας ζωή

Με ένα πολύ ενδιαφέρον και πρακτικό θέμα συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «Μεταξύ ενηλίκων», στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.

Μέσα στην εκπαίδευση ο άνθρωπος, από τη νηπιακή ηλικία μέχρι τα γηρατειά, αποκτά γνώσεις, αναπτύσσει δεξιότητες, υιοθετεί στάσεις. Η ευρύτητα της εκπαίδευσης λοιπόν μας οδηγεί στο να δώσουμε σε γονείς και παιδιά μια κοινή εκπαιδευτική εμπειρία, έξω από το χώρο του παιδικού σταθμού, του σχολείου, του Πανεπιστημίου. Την ερχόμενη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 φιλοξενείται στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων ο κος Δημήτριος Δημητρίου, Υποστράτηγος ε.α. πρώην Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων ΓΑΔΑ. Η πλούσια εμπειρία που συνέλεξε ο κος Δημητρίου στη θέση ευθύνης του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών είναι για εμάς ευκαιρία να δούμε τα πράγματα από "αθέατες πλευρές". Να δούμε ίσως μια πρόκληση αναμέτρησης με ανθρώπους στους οποίους έχουμε αναθέσει την ασφάλειά μας. Όλοι μας, έφηβοι, νέοι, γονείς, μεσήλικες και ηλικιωμένοι επιθυμούμε να εξοικειωθούμε με καταστάσεις που συχνά ζούμε εικονικά και διαμεσολαβημένα (δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων).
Αν και ο τίτλος της ομιλίας είναι συγκεκριμένος "Μέτρα ασφαλείας, πρακτικές συμβουλές στην καθημερινή μας ζωή" τη ροή της συζήτησης θα διαμορφώσουν οι ακροατές.

Η ευχέρεια στη μετάδοση εμπειριών/βιωμάτων και ο ήπιος λόγος που διαθέτει ο κος Δημητρίου είναι για εμάς αφορμή να τον "εξαντλήσουμε" μέσα από απορίες, θέσεις και σύνθεση σε θέματα όπως ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο / internet, ενδοσχολική βία, εκφοβισμός, προστασία των παιδιών από πράξεις ασέλγειας / κακοποίηση, κλοπές / ληστείες, ναρκωτικά, αλλοδαποί, συμβουλές για γυναίκες, συμβουλές για υπερήλικες, συμβουλές για την ασφαλή χρήση των ΑΤΜs κ.λπ.
Ταυτόχρονα με την ομιλία, η οποία πραγματοποιείται στο ναό, στο πνευματικό κέντρο (υπόγειο ναού) θα υπάρχει απασχόληση παιδιών (4 έως και 12 ετών).
Θα χαρούμε να δώσουμε όλοι μαζί ένα διαφορετικό τόνο στα δικά μας Χριστούγεννα … μιας και η καρδιά μας χρειάζεται λίπανση για να βλαστήσει σε αυτή η Αλήθεια.

Εκ του Ιερού Ναού