Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Διονυσίου Ιλίου

Εορτή του Αγ. Διονυσίου στην ενορία του στο Ίλιον

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Ιλίου στις 16 και 17 Δεκεμβρίου επί τη εορτή του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω.

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από πλήθος Ιερέων. Κατά το πέρας της Πανηγυρικής Ακολουθίας του Εσπερινού το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού τίμησε τον πρώτο Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Διονυσίου Ιλίου π. Γεώργιο Αντωνακόπουλο που για 34 χρόνια διακόνησε θεοσεβώς την Ενορία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας αφού εγκωμίασε τον τιμηθέντα π. Γεώργιο Αντωνακόπουλο ως έναν άξιο Λειτουργό του Υψίστου έχοντας πρότυπο τον εορτάζοντα Άγιο Διονύσιο, έδωσε το λόγο στον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Συμεών Αυγουστάκη. Εκείνος από την πλευρά του εξιστόρησε εν συντομία την ιστορία του Ιερού Ναού τονίζοντας την μεγάλη συνεισφορά για την οικοδόμηση του Ιερού Ναού και για το μεγάλο ποιμαντικό έργο του π. Γεωργίου Αντωνακόπουλου, παρακαλώντας το Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα όπως του αποδώσει τιμητική πλακέτα «Τιμής Ένεκεν» εκ μέρους του συνεφημερίου του π. Παναγιώτη Γόγολα, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλης της Ενορίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος. Στο κήρυγμα του μίλησε για τη ζωή του Αγίου Διονυσίου. Παρότρυνε τους πιστούς να έχουν τον Άγιο Διονύσιο πρότυπο στη ζωή τους. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα για την πρόσκληση και φιλοξενία, καθώς και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.