Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κοπή πίτας σε όλες τις δραστηριότητες στον Αγ. Νεκτάριο Άνω Λιοσίων

Ξεχωριστή κοπή πίτας για το 2017 έγινε στις πολυάριθμες δραστηριότητες που εξασκούνται στον Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Άνω Λιοσίων.

Ακολουθεί μικρό ρεπορτάζ για κάθε συνάντηση:

Αγιογραφία

Το απόγευμα της Πέμπτης 19/1/17 (ν.ημ.) όλοι οι σπουδαστές του τμήματος αγιογραφίας του Ναού μας μαζεύτηκαν στην αίθουσά μας για την κοπή της Βασιλόπιτας. Ο εφημέριος του Ναού μας και διδάσκαλος Βυζαντινής Αγιογραφίας π.Μηνάς ευλόγησε και μοίρασε την Βασιλόπιτα, το φλουρί της οποίας κέρδισε η αγαπητή μας κυρία Χρυσούλα! Το δώρο της ήταν μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, που ευχόμεθα να την σκέπει και να τη φωτίζει πάντοτε! Ακολούθησε ψυχοφελής συζήτηση και γεύμα με χειροποίητα εδέσματα που ετοίμασαν οι αγαπητές μαθήτριες της σχολής μας.

Γλυπτική και τεχνική ζαχαρόπαστας

Την Παρασκευή 20/1/17 (ν.ημ.) πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα υπέροχο και εορταστικό κλίμα η κοπή Βασιλόπιτας του τμήματος Γλυπτικής & τεχνικής ζαχαρόπαστας. Τα λόγια περιττά! Η Βασιλόπιτα ένα έργο τέχνης! Ευλογήθηκε, μοιράστηκε, ενώ η τυχερή ήταν η αγαπητή μας κυρία Κωνσταντίνα, η οποία δέχτηκε το δώρο της συνοδευόμενο από τις ευχές όλων μας! Ακολούθησε συμπόσιο και πνευματικοί λόγοι - στόχοι για τη νέο έτος που, με το θέλημα του Θεού, ανοίγεται μπροστά μας...

Φιλόπτωχο ταμείο

Το πρωί της 21ης Ιανουαρίου (ν.ημ.) στο αρχονταρίκι του Ναού μας, σε μια εορταστική και ευχάριστη ατμόσφαιρα κόψαμε τη Βασιλόπιτα του Φιλοπτώχου ταμείου. Τόσο η Βασιλόπιτα, όσο και τα υπέροχα εδέσματα, ήταν φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τις κυρίες του Φιλοπτώχου. Αφού ευλογήθηκε, η Βασιλόπιτα μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους, ενώ τυχερός αυτή τη φορά ήταν ο εφημέριος του Ναού πάτερ Μηνάς, πρόεδρος του Φιλοπτώχου ταμείου, στου οποίου το κομμάτι ήταν το φλουρί. Με το πέρας του συμποσίου, δόθηκαν εγκάρδιες ευχές, μοιράστηκαν δώρα, ενώ ο πάτερ Μηνάς δεν παρέλειψε να παραχωρήσει την ατζέντα του 2017 στην Γραμματέα, την Ταμία και τα μέλη του Φιλοπτώχου ταμείου.

Εκμάθηση Ρωσικών

Το Σάββατο 21/1/17 (ν.ημ.) κόψαμε τη Βασιλόπιτα του τμήματος ρώσσικης γλώσσας. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι εκ των σπουδαστών απουσίαζαν λόγω ιώσεως, η βασιλόπιτα ευλογήθηκε και δώθηκε στους παρευρισκόμενους με πολλές εγκάρδιες ευχές για τη νέα χρονιά! το φλουρί (5 ρούβλια) κέρδισε ο αγαπητός αδελφός μας Αθανάσιος, στον οποίο ευχόμεθα ιδιαιτέρως το νέο έτος να είναι η αφετηρία για δημιουργική και θεάρεστη δράση με επιτυχίες σε όλους τους τομείς! ακολούθησε κέρασμα και όμορφη πνευματική συζήτηση.

Εκμάθηση Ισπανικών

Στο τμήμα Ισπανικών κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα! Μέσα σε ένα ευδιάθετο κλίμα, ο π.Μηνάς ευλόγησε την Βασιλόπιτα, ως είθισται, ενώ το φλουρί το κέρδισε η κ.Διονυσία! Ευχόμαστε σε όλη την Ισπανόφωνη παρέα Καλή και ευλογημένη χρονιά, με δύναμη, υγεία και ανεξάντλητη όρεξη για μάθηση! Στη δε τυχερή, ευχόμαστε πλείστες ευλογίες και πλήρη ευόδωση σε ό,τι κι αν επιχειρεί! :) Feliz ano nuevo, feliz 2017!

Στελέχη του ναού

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με την κοπή της Βασιλόπιτας των ψαλτών και των επιτρόπων του Ναού μας. Η πίτα ευλογήθηκε από τον π.Μηνά, ενώ κατά την κοπή της το φλουρί "έπεσε" στον κ.Βασίλη Καρανάση, τυπικάρχη του Ναού μας. Ακολούθησε συνεστίαση όπου συζητώντας ψυχοφελή θέματα, ευφρανθήκαμε από τα υπέροχα εδέσματα.

Κοπτική-ραπτική

Τη Δευτέρα 23/1/17 έγινε η κοπη των δύο Βασιλόπιτων του τμήματος κοπτικής - ραπτικής της αγαπητής και πρόσχαρης δασκάλας κ.Μαργαριτας! Μέσα σε ένα όμορφο και ευχάριστο κλίμα, κατά τη συνάντησή μας συζητήθηκαν εποικοδομητικά θέματα τόσο για τη πορεία της διδασκαλίας, όσο βέβαια και για την παρουσίαση των ιδιόχειρων εκθεμάτων του τμήματος που πραγματοποιηθεί στην εορτή των Αγίων Πάντων. Η έκπληξη αναμένεται επί του βάθρου την ημέρα εκείνη! Οι Βασιλόπιτες, αφού ευλογήθηκαν και ως είθισται, μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους, χάρισαν το φλουρί σε 3 κυρίες, που ως δώρο είχαν 1 τόπι υφασμα και μια εικόνα - ημερολογιο.

Πλεκτική

Την Δευτέρα 23/1/17 το τμήμα Πλεκτικής είχε κοπή πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας! Όλες οι εκλεκτές μας κυρίες, που κάθε φορά μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τη δημιουργικότητα και τα υπέροχα τεχνήματά τους, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσά μας για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας. Ο εφημέριός μας, π.Μηνάς, αφού ευλόγησε την πίτα τη μοίρασε στους παρευρισκόμενους με πολλές ευχές. Το φλουρί, δε, αυτής, έτυχε στην αξιαγάπητη δεσποινίδα Αικατερίνη, στην οποία όλοι μας ευχόμεθα τα κάλλιστα για το νέο έτος! Το δώρο της ήταν ένα όμορφο πλεκτό πορτοφόλι και μια εικόνα - ημερολόγιο του 2017, εκ του εφημερίου.

Μουσική ορχήστρα

Από τις Βασιλόπιτές μας, δεν θα μπορούσε να λείπει εκείνη του Μουσικού μας Συγκροτήματος! Την Κυριακή 29/1, τα μέλη της μουσικής ορχήστρας του Ναού μας συγκεντρώθηκαν για την καθιερωμένη τους πρόβα, που συνδυάστηκε αυτή τη φορά με τη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, ευλογούντος του εφημερίου μας. Το φλουρί το κέρδισε ο πατήρ Μηνάς, κάτι ίσως ...συμβολικό ( ; ) αφού όλοι θα χαιρόμασταν να τον δούμε κάποια στιγμή και ως επίτιμο μέλος της ορχήστρας μας!