Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιορτή λήξης δραστηριοτήτων νεότητας

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αθηναγόρου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 η διενοριακή τελετή λήξεως όλων των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων νεότητας της Ι. Μητροπόλεως.

Στη γιορτή αυτή, που έλαβε χώρα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΥΛΗΣ «Ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ», συμμετείχαν όλες οι Κατηχητικές συνάξεις των Ενοριών της Ι. Μητροπόλεως, μαζί με τους υπεύθυνους Ιερείς Νεότητος της κάθε ενορίας.

Έλαβαν χώρα:

α. Ο τελικός του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για το επίπεδο του Δημοτικού μεταξύ των Ι. Ναών Αγ.Βαρβάρας Ιλίου και Γεννήσεως Χριστού Καματερού. Την πρώτη θέση πήρε η αθλητική κατηχητική ομάδα του Ι.Ν. Γεννήσεως Χριστού,
β. Ο τελικός για το Γυμνάσιο μεταξύ των Ι. Ναών Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως και Γεννήσεως Χριστού Καματερού. Την πρώτη θέση έλαβε η αθλητική κατηχητική ομάδα του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως και
γ. Ο τελικός επιπέδου Λυκείου μεταξύ των Ι. Ναών Αγ. Τριάδος Πετρουπόλεως και Γεννήσεως Χριστού Καματερού. Την πρώτη θέση έλαβε η αθλητική κατηχητική ομάδα του Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Πετρουπόλεως.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή των τελικών ποδοσφαίρου, μέσα στο χώρο του Σταδίου έλαβαν χώρα οι αγώνες Στίβου: τα 60μ, τα 100μ και ο Μαραθώνιος αγοριών και κοριτσιών. Συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων όλων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Στάδιο Φυλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Σέρβος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως. Με τον όμορφο και ενθουσιώδη λόγο του ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και η «ψυχή» όλων νεανικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για τους νέους της Ι. Μητροπόλεως και τέλος έκανε τις απονομές των κυπέλλων και μεταλλίων.

Στη γιορτή παρευρέθησαν ο Ιεροκήρυκας και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παναγακόπουλος, μέλος του Γραφείου Νεότητος και υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματος. Παρευρέθησαν, επίσης, αρκετοί ιερείς-υπεύθυνοι νεότητας και στελέχη των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως και εκπρόσωποι του Δήμου Φυλής.

Μετά την απονομή τραβήχτηκαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες και έκλεισε η τελετή.

Οι φωτογραφίες από τους αγώνες ποδοσφαίρου είναι από τον κ. Δημήτρη Μανώλαρο.