Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκπαιδευτική επίσκεψη του σεμιναρίου υποψηφίων κατηχητών της Μητροπόλεως

Η τελευταία συνάντηση πριν από την τελετή λήξεως του μονοετούς σεμιναρίου υποψηφίων κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα της 13ης Μαΐου 2017 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Πειραιώς -στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης- με τον υπεύθυνο ιερέα νεότητος του Ιερού Ναού και προϊστάμενο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Γεωργακόπουλο.

Μετά τον αναστάσιμο εσπερινό, τον οποίο τέλεσαν οι ιερείς του Ιερού Ναού, ο π. Γεώργιος ξενάγησε τα μέλη του Σεμιναρίου στους χώρους και στο Σύγχρονο Κέντρο Νεότητος της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Μίλησε για τον τρόπο που επιτελούν το νεανικό έργο και τις υπόλοιπες ποιμαντικές, εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Μέσα σε ένα χρόνο εξελίσσονται περί τις 155 πνευματικές κ.ά. δραστηριότητες. Οι νέοι μας έγιναν κοινωνοί ενός ωραίου έργου και βρήκαν την ευκαιρία να εμπνευστούν, ώστε στις ενορίες που θα εργαστούν να μπορούν να καταθέτουν ιδέες και δράσεις για την καλύτερη και αρτιότερη ανάπτυξη και εξέλιξη του κατηχητικού έργου.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν ο υπεύθυνος του σεμιναρίου Αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος Ιεροκήρυξ και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και οι νέοι υποψήφιοι κατηχητές και κατηχήτριες, που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σεμινάριο.

Ευγνωμοσύνη οφείλουμε στον π. Γεώργιο για την από καρδιάς φιλοξενία στο χώρο τους και για τον χρόνο, που μας αφιέρωσαν.

Από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου