Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ολοκληρώθηκε η έκθεση «Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής»

Ολοκληρώθηκε η φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής, 1950-1960», που πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της έκθεσης μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του άρθρου. Ο φωτογράφος κος Αναστάσιος Σωτηρίου, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου, το οποίο αναδημοσιεύουμε:

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 έκλεισε τις πύλες της η φωτογραφική έκθεσή μου «Πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής, 1950-1960». Η έκθεση, που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκθέσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών, υλοποιήθηκε με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών (ΙΛΕΑ) και του Λυκείου των Ελληνίδων. Η μεγάλη προσέλευση των δημοτών, η ανταπόκριση του κοινού, οι επισκέψεις των μαθητών των σχολείων, η συγκίνηση της τελετής των εγκαινίων και τα επαινετικά σχόλια που εισέπραξα με υποχρεώνουν να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά πρωτίστως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για την τιμή που μου έκανε αφενός να δεχθεί να με γνωρίσει, και αφετέρου να παρευρεθεί και να μιλήσει στην εκδήλωση των εγκαινίων, και στη συνέχεια τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρο, τον πρώτο για την πολύτιμη σε κάθε επίπεδο συμβολή του στην πραγματοποίηση της έκθεσης και τον δεύτερο για την παρουσία του. Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω, για άλλη μία φορά, την ηγεσία της ΙΛΕΑ και του Λυκείου των Ελληνίδων αλλά και την ηγεσία της τοπικής αυτοδίοικησης, τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τα Διοικητικά Συμβούλια του Δήμου Αχαρνών, όπως και όλους τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι με ποικίλους τρόπους συνέβαλαν στην υλοποίηση του οράματός μου. Τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ επιθυμώ να απευθύνω προς όλους εκείνους τους Μενιδιάτες που με εμπιστεύτηκαν, που ανοίγοντάς μου τα σπίτια, τα μπαούλα και τις καρδιές τους μού προσέφεραν όχι μονο χώρο και ύλη, αλλά και έμπνευση και γνώση, αλλά και σε όλους τους επισκέπτες (Μενιδιάτες και μη) που με τίμησαν και με εμψύχωσαν τόσο πολύ με την παρουσία τους. Σας ευχαριστώ όλους.

Αναστάσιος Ι. Σωτηρίου

Ακολουθεί η επίσημη ταινία μικρού μήκους που προβλήθηκε στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης, σε σενάριο και σκηνοθεσία του κου Αναστάσιου Σωτηρίου και κινηματογράφηση του κου Γιώργου Ευστρατιάδη: