Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σχολή γονέων: Η επικοινωνία στο ζευγάρι - Τρόποι αντιμετώπισης της καθημερινότητάς μας

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεώς μας, στην φιλόξενη ενορία του Αγ. Γεωργίου Ζωφριάς, στις 19 Νοεμβρίου 2017.

Με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθηναγόρας, ευχήθηκε και ευλόγησε τη νέα δραστηριότητα, η οποία έχει ως σκοπό τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας και την βοήθεια προς τους νέους ανθρώπους και τα νέα ζευγάρια.

Ομιλητής στην πρώτη συνάντηση ήταν ο π. Χριστόδουλος Μπίθας, εφημέριος του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μοσχάτου, συγγραφέας και θεολόγος. Η ομιλία είχε ως θέμα: «Η επικοινωνία στο ζευγάρι. Τρόποι αντιμετώπισης της καθημερινότητάς μας».

Αρχικά αφού έγινε η παρουσίαση του πλαισίου δράσης και η φιλοσοφία λειτουργίας, από τον υπεύθυνο της Σχολής Γονέων, π. Βασίλειο Λεπενίτσα, ακολούθησε η εισήγηση, από τον εκλεκτό ομιλητή. Αναπτύχθηκε με πολύ ζωντανό και όμορφο τρόπο, η σημασία της πνευματικής ζωής στην καθημερινότητα των ανθρώπων και ειδικά του ζευγαριού. Τονίστηκαν, η αξία που έχουν στην καθημερινότητα, η αυτογνωσία, η σχέση μας με την ευχαριστιακή σύναξη, η ικανότητα να βλέπουμε την προσωπική μας εξέλιξη, και η συνεχόμενη σε πορεία μετανοίας ζωή μας. Ο ομιλητής μεταφέροντάς μας με ζωντανό τρόπο την πλούσια προσωπική και ποιμαντική του πείρα, δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για τον διάλογο που ακολούθησε μετά. Μέσα από τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις, μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε ευρύτερα αλλά και ειδικότερα θέματα της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, ως ευρύτερο σύστημα.

Με την παρουσία τους τίμησαν αυτή την συνάντηση, ο π. Γαβρήλ Ασπρολούπος, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας, ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, ιεροκήρυκας και υπεύθυνος νεότητος, ο π. Θεοδόσιος Μανώλης, καθώς και άλλοι κληρικοί της μητροπόλεώς μας.

Θερμές ευχαριστείες απευθύνονται στον π. Ιγνάτιο Μιλτιάδου, προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς, καθώς και όλους τους συνεργάτες του, για την υπέροχη, και ζεστή τους φιλοξενία!

Σας περιμένουμε και στην επόμενη συνάντησή μας, στις 3 Δεκεμβρίου 2017, αυτή τη φορά στον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου Αχαρνών. Ομιλητής ο κ. Γεώργιος Κίσσας, συγγραφέας, ψυχολόγος, με θέμα «Ο σύγχρονος άνδρας σε κρίση».