Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Γεωργίου Αχαρνών

Εγκαίνια Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αχαρνών

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν στις 3 Ιουνίου 2018 τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αχαρνών.

Ιερουργός των εγκαινίων ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, τον οποίο πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Γαβριήλ Ασπρολούπος και πλήθος ιερέων.

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων πέριξ του Ναού, με τη μαζική προσέλευση και συμμετοχή των πιστών και εν συνεχεία το τελετουργικό έλαβε χώρα γύρω από την Αγία Τράπεζα. Εκεί τοποθετήθηκαν τα Άγια λείψανα, ενώ ακολούθησε το κέρωμα, το πλύσιμο της επιφάνειας της Τράπεζας και τέλος το μύρωμα και η επίστρωση με το κατασάρκιο.

Με το πέρας του τελετουργικού, τελέστηκε και η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εγκαινιασμένο πλέον θυσιαστήριο, προεξάρχοντος του κ. Αθηναγόρα, ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο των σημερινών Ευαγγελίων. Την επιθυμία του Χριστού να μάθει από τους μαθητές του ποιός είναι, την αναγνώριση της μητέρας του από μία γυναίκα και τη σπουδαιότητα της προσωπικότητας, τόσο του ίδιου, όσο και της μητέρας του και τέλος την επιβεβαίωση της ταυτότητάς του προς τους Ιουδαίους.

«Μαρτυρήσαμε με την τελετή των εγκαινίων, πως ο Χριστός είναι ο λυτρωτής του Θεού, η Παναγία εκείνη που τον γέννησε και έφερε τη σωτηρία στον κοσμο και καταλήγουμε με την ίδια βεβαιότητα πως, ο Χριστός  είναι ο Ποιμένας μας και εμείς τα πρόβατα του».

Στους πιστούς μετά το πέρας της ακολουθίας μοιράστηκε ως ευλογία μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου και ένα κομμάτι από κηρομαστίχη.

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ: Μάρκος Παπαγεωργίου

Βιντεοσκοπημένη ολόκληρη η τελετή