Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Βλασίου Αχαρνών

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Αγ. Βλάσιο Αχαρνών

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του πολιούχου της πόλεως των Αχαρνών, Αγίου Βλασίου επισκόπου Σεβαστείας.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του οικείου ποιμενάρχου κ. Αθηναγόρου. Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Ιλίου πανοσιολογ. Αρχιμανδρίτης π. Αγαθάγγελος Κόκλας, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Βλασίου.

Την κυριώνυμο ημέρα, στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ενώ στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτατών Μητροπολιτών Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και του οικείου ποιμενάρχου κ. Αθηναγόρου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων κ. Παύλος ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εκκλησίας και της αγιότητας στις μέρες μας.

Ακολούθησε λαμπρή λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Βλασίου στους δρόμους της πόλεως των Αχαρνών με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των αρχών της πόλεως και πλήθους πιστών. Μετά το πέρας της λιτανείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αγίους Αρχιερείς που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του και τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις, το δήμαρχο Αχαρνών κ. Κασσαβό, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές, τους εκπροσώπους του στρατού και της Αστυνομίας και ευχήθηκε σε όλους τους ευσεβείς χριστιανούς χρόνια πολλά και ευλογημένα υπό την σκέπη του Αγίου Βλασίου.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Γκένας