Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανήγυρις Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως ολοκληρώθηκαν με μεθέορτο εσπερινό και λιτανεία της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της Πετρουπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του μεθέορτου εσπερινού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος ανέγνωσε ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου απαντητική επιστολή και ευεργετήριο γράμμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σχετικά με την επίδοση του οφφικίου του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου στον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού, π. Εμμανουήλ Σέρβο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ερυθρών τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη. Αναφέρθηκε στην μακροχρόνια υική σχέση του με τον Παναγιώτατο, από την εποχή που ήταν Μητροπολίτης Φιλαδέλφειας, και τόνισε ότι η επίδοση του οφφικίου του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου στον π. Εμμανουήλ, αποτελεί τιμητική διάκριση για το σύνολο της μητροπόλεως Ιλίου.

Με την σειρά του και εμφανώς συγκινημένος ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Εμμανουήλ ευχαρίστησε τόσο τον Οικουμενικό Πατριάρχη όσο και τους παρισταμένους Αρχιερείς για την τιμητική διάκριση στο πρόσωπο του.

Στις ως άνω λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πετρουπόλεως, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του Ελληνικού κοινοβούλιο και πλήθος κόσμου στους οποίους ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Αθηναγόρας ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα.