Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Στην Αγία Βαρβάρα Ιλίου η σύναξη Κατηχητών της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η πρώτη Σύναξη Κατηχητών-τριών του Ιεραποστολικού Έτους 2019-20, την Κυριακὴ 17 Νοεμβρίου 2019, το απόγευμα, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ιλίου.

Πλέον των 150 στελεχών και ιερέων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ο προσκεκλημένος ομιλητής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρύσανθος Παπαποστόλου υπεύθυνος Διευθύνσεως Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης Ιδρύματος Νεότητος και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μίλησε για την επίτευξη μιας: «εκκλησιοκεντρικής θεώρησης στο Κατηχητικό Έργου». Στον κατάμεστο λόγο του ανέπτυξε τρόπους για μια καλύτερη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των στελεχών και των ιερέων, αλλά και των μελών των κατηχητικών συνάξεων. Ακολούθησε διάλογος.

Ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αθανασίου, έλαβε το λόγο, μετέφερε τις ευχές και τόνισε το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθηναγόρου για την κατήχηση και τους νέους, και κατόπιν ευχαρίστησε αφενός μεν τον ομιλητή για την επιτυχημένη προσλαλιά του και αφετέρου τους παρόντες κατηχητές-τριες και τα στελέχη. Την ευγνωμοσύνη και τα συγχαρητήριά του εξέφρασε προς τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, τον π. Γεώργιο Βασιλείου και τους συνεφημερίους του: π. Ρωμανό Νερουτσόπουλο, π. Νικόλαο Κουτούζο, π. Παναγιώτη Κολοκώτσιο που φιλοξένησαν εγκάρδια την εκδήλωση.

Ο διευθυντής νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος παρεκάλεσε τον Πρωτοσύγκελλο να επιδώσει τα διπλώματα του Φροντιστηρίου Υποψηφίων Κατηχητών-τριών και τους διορισμούς των κατηχητών.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με ευχές για καλή Ιεραποστολική Εργασία στον Αγρό των Νεανικών Ψυχών και για καλύτερη και αμεσότερη επικοινωνία με στόχο την αρτιότερη διεξαγωγή του όλου πνευματικού έργου στην Νεότητα της Ιερας Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Ευχαριστούμε τον π. Κωνσταντίνο Κασσό για την συμβολή του και τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου π. Αγαθάγγελο Κόκλα για την ευγενική παρουσία του.

Από το Γραφείο Νεότητος