Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως

Πληροφορίες για το ναό
 

Διεύθυνση/θέση:

Δωδεκανήσου 86
13231 Πετρούπολη

 

Εφημέριοι:

Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σέρβος (προϊστάμενος)
Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Αποστολάκης (πρόεδρος φιλοπτώχου)
Πρεσβύτερος Ευάγγελος Ζαχαρίας
Πρεσβύτερος Αθανάσιος Ηλιόπουλος

Τηλέφωνο:

210 50 12 027

Τηλεομοιότυπο (Fax):

210 50 62 968

Ιστοσελίδα:

http://agiosdimitriospetroupoleos.blogspot.gr/

 

Javascript is required to view this map.

Τελευταία Νέα

Η πανήγυρις του προστάτη της ενορίας Αγίου Δημητρίου Πετρ.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην ενορία Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, κατά την εορτή του Αγίου.

Πανηγύρισε η ενορία Αγ. Δημητρίου Άνω Λιοσίων

Με τις λαμπρές εκκλησιαστικές ακολουθίες τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου, στην ενορία του Αγίου στα Άνω Λιόσια.

Δημιουργία χορωδίας και ορχήστρας παραδοσιακών τραγουδιών

Κατά την εκκλησιαστική χρονιά 2020-21 θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακών τραγουδιών.

ΙΓ΄ Δημήτρια - Πανήγυρις Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως

Σας προσκαλούμε στα ΙΓ' Δημήτρια, τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του μυροβλύτη, πολιούχου της Πετρούπολης, που θα διαρκέσουν από την Παρασκευή 23 έως και την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020.

Έναρξη κατηχητικών συνάξεων ενορίας Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Οι κατηχητικές και νεανικές συντροφιές της ενορίας Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως ξεκινούν!

Επανέναρξη ιερών ακολουθιών στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Μετά από διάστημα περίπου 2 μηνών υποχρεωτικής αποχής των πιστών από τις εκκλησιαστικές ακολουθίες, από την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 επιτρέπεται και πάλι η συμμετοχή λαϊκών στη λατρεία με φυσική παρουσία στους ναούς.

Μεταφορά πανηγύρεως Αγ. Γλυκερίας Πετρ.

Λόγω της απαγόρευσης συμμετοχής πιστών στις ακολουθίες, η πανήγυρη στη μνήμη της αγίας μάρτυρος Γλυκερίας στον ομώνυμο ναό (διεύθυνση: Δωδεκανήσου 115 και Αγίας Γλυκερίας 59, Πετρούπολη) μετατίθεται από τις 13 στις 18 Μαΐου 2020.

Ομιλία π. Ανανία Κουστένη στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 (Β' των Νηστειών, Γρηγορίου του Παλαμά) και ώρα 18:00, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως ο δεύτερος κατανυκτικός Εσπερινός.

Ομιλία π. Αντωνίου Μπαφαλούκου για την ιεραποστολή στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας (8 Μαρτίου 2020) στις 18:00 θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως ο δεύτερος κατανυκτικός εσπερινός.

Ομιλία π. Γεωργίου Χριστοδούλου στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως ομιλία στο πλαίσιο της σύναξης νέων συζύγων και γονέων της ενορίας. Θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χριστοδούλου με θέμα «Η εν Χριστώ διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας».

Κάλαντα και ευχές στην Μητρόπολη Ιλίου

Νεανικές φωνές με τρίγωνα και μουσικά όργανα έψαλλαν τα κάλαντα των ημερών, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, στα γραφεία της Μητροπόλεως στο Καματερό.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Σας προσκαλούμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που με κόπο και κέφι ετοίμασαν τα παιδιά των κατηχητικών συντροφιών της ενορίας Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Αγρυπνία Αγ. Διονυσίου στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Ιερά αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία) επί τη μνήμη του αγίου Διονυσίου αρχιεπισκόπου Αιγίνης θα τελεστεί στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 21:00 - 01:00.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Άγιο Δημήτριο Πετρουπόλεως

Σας προσκαλούμε στη χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Αγρυπνία Αγ. Σάββα στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Ιερά αγρυπνία (εσπερινός, όρθρος και Θεία Λειτουργία) επί τη μνήμη του οσίου Σάββα του ηγιασμένου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 21:00 - 01:00.

Πρόγραμμα ακολουθιών Δεκεμβρίου 2019

Δείτε το πρόγραμμα ακολουθιών της ενορίας Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως για το μήνα Δεκέμβριο 2019.

Ομιλία «Προσωπικός χώρος στη σχέση του ζευγαριού»

Ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Παπαποστόλου, διευθυντής ψυχοκοινωνικής αγωγής και στήριξης του εκκλησιαστικού ιδρύματος νεότητος και οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα μιλήσει στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, στις 6 μ.μ., με θέμα:

H αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Πετρ.

Πλήθος πιστών τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Δημητρίου του μυροβλύτου στην ομώνυμη ενορία στην Πετρούπολη, στις 26/10/2019.

Σύναξη νέων συζύγων και γονέων στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως η πρώτη συνάντηση της σύναξης νέων συζύγων και γονέων της ενορίας.

Πανήγυρις Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως ολοκληρώθηκαν με μεθέορτο εσπερινό και λιτανεία της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της Πετρουπόλεως.

Πανήγυρις Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως

Την Ιερά Πανήγυρη της μνήμης του Αγίου Δημητρίου του γιορτάζει η ενορία του Αγίου στην Πετρούπολη, διοργανώνοντας ταυτόχρονα τα «ΙΒ' Δημήτρια», από 22 ως 28 Οκτωβρίου 2019.

Ξεκινούν οι κατηχητικές συντροφιές Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Οι κατηχητικές και νεανικές συντροφιές της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως ξεκινούν!

Εκδρομή «Εστίας Αγάπης» Αγ. Δημητρίου Πετρ. στην Τήνο

Η Εστία αγάπης της ενορίας Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου 2019.

Μουσικό εργαστήρι στον Άγιο Δημήτριο Πετρουπ.

Και κατά το εκκλησιαστικό έτος 2019-2020 θα συνεχίσει να λειτουργεί στην ενορία Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως το μουσικό εργαστήρι, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του πρωτοψάλτη του ναού, κ. Νίκου Αμοργιανού.

Βραδιά αλληλεγγύης: «Στου Βοσπόρου τ' αγιονέρια»

Βραδιά αλληλεγγύης με τίτλο «Στου Βοσπόρου τ' αγιονέρια» και θέμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης διοργανώνει η Εστία Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Θεατρική παράσταση «Ζητείται κληρονόμος»

Η θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως παρουσιάζει την παράσταση «Ζητείται κληρονόμος». Το έργο βασίζεται σε μυθιστόρημα της Αλίκης Καφετζοπούλου και μας καλεί να ταξιδέψουμε σε μια παλιά εποχή... κι όμως τόσο ίδια με τη δική μας!

Πανήγυρις Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως

Ιερά πανήγυρις, επί τη μνήμη του οσίου πατρός ημών Αθανασίου επισκόπου Χριστιανουπόλεως, στο παρεκκλήσιο του Αγίου, το οποίο βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Ανάσταση στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως

Με συγκίνηση και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Ομιλία π. Διονυσίου Κατερίνα στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 6 μ.μ. θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως κατανυκτικός εσπερινός.

Ομιλία π. Ματθαίου Χάλαρη

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 (της Σταυροπροσκυνήσεως) στις 18:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως θα τελεστεί Κατανυκτικός Εσπερινός.

Άρχισαν οι αγώνες του διενοριακού πρωταθλήματος

Ξεκίνησαν οι αγώνες του διενοριακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο διατηρεί το ενδιαφέρον των παιδιών των κατηχητικών συνάξεων κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Εκδρομή Εστίας Αγάπης Αγ. Δημητρίου Πετρ. στις Ερυθρές

Η Εστία Αγάπης του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως διοργανώνει απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή στην Ι.Μ. Προφήτου Ηλιού στις Ερυθρές Αττικής.

Εκδρομή Εστίας Αγάπης Αγ. Δημητρίου Πετρ. στην Κύπρο

Η Εστία Αγάπης του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως διοργανώνει προσκυνηματική και πολιτιστική εκδρομή στην Κύπρο, από 14 ως 18 Μαΐου 2019.

Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Μητρόπολη των εορτών, η εορτή των Χριστουγέννων, στον περικαλλή Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή κατηχητικών Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:30 στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθανασίου Διάκου).

Η ιστορία ενός θρύλου και η εξέλιξη της βυζαντινής μουσικής στον 21ο αιώνα

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 διεξήχθη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως το 2ο πανελλήνιο σεμινάριο βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, με θέμα: «Η ιστορία ενός θρύλου και η εξέλιξη της  βυζαντινής  μουσικής στον 21ο αιώνα».

Δοξολογία επί των νικητηρίων του 1940

Η Εθνική επέτειος των νικητηρίων του 1940 εορτάστηκε με κάθε επισημότητα στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Δοξολογία.

Η πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως

Συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και του Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία κατά την πανήγυρη του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Πανήγυρις Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου 2018 και ταυτοχρόνως η ενορία διοργανώνει τα ενδέκατα «Δημήτρια».

Πανήγυρις αγίου Αθανασίου επισκόπου Χριστιανουπόλεως

Στο ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται κάτω από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως θα τελεστεί η πανήγυρη του Αγίου Αθανασίου, επισκόπου Χριστιανουπόλεως.

Αγρυπνία απόδοσης του Πάσχα στην Αγ. Γλυκερία Πετρ.

Ιερά αγρυπνία για την απόδοση της εορτής του Πάσχα θα τελεστεί την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στις 22:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Πετρουπόλεως.

Πανήγυρις Αγ. Γλυκερίας Πετρουπόλεως

Ιερά πανήγυρις επί τη μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Γλυκερίας στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στην Πετρούπολη.

Εκδρομή τον Νοέμβριο στους Αγίους Τόπους

Η Εστία Αγάπης «Ο Άγιος Συμεών» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους (Ιερουσαλήμ, Βηθλεέμ, όρος Θαβώρ και αλλού) κατά το διάστημα 2-7 Νοεμβρίου 2018.

Θεατρική παράσταση «η κυρά των Αθηνών»

Η θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Η ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ».

Ακάθιστος Ύμνος στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, όπου πλήθος πιστών κατέκλυσε ασφυκτικά τον Ναό.

Η Παναγία του Κύκκου στην Πετρούπολη (ως 4/2)

Η ενορία Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως έχει τη μεγάλη ευλογία να υποδεχθεί πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας από την Ιερά Μονή Κύκκου της Κύπρου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι στο χθες με μια μεγάλη μορφή της ελληνικής λογοτεχνίας, τον «άγιο των ελληνικών γραμμάτων», τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Αγρυπνία Εισοδίων της Θεοτόκου στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Το βράδυ 20 προς 21 Νοεμβρίου 2017 και από ώρας 21:30, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Συναυλία «Ενότητας» στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Μέσα σε μια πολύ κατανυκτική ατμόσφαιρα αδελφοσύνης και αγάπης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 3/11/2017 συναυλία σερβικής εκκλησιαστικής μουσικής με το χορωδιακό σύνολο «Jedinstvo».

Δοξολογία επί των νικητηρίων (1940)

Τη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, στις 28 Οκτωβρίου 2017.

Συναυλία σερβικής εκκλησιαστικής μουσικής

Το σερβικό χορωδιακό σύνολο "Jedinstvo 1839" (Ενότητα) από το Κότορ Μαυροβουνίου θα δώσει συναυλία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017.

10α Δημήτρια και Πανήγυρις Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Με την υποδοχή της εικόνας «Φοβερά προστασία» τη Δευτέρα 23/10 στις 17:30 ξεκινούν τα 10α Δημήτρια στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου τον Αγ. Αθανάσιο

Η ενορία Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως πανηγύρισε τη μνήμη του αγίου Αθανασίου επισκόπου Χριστιανουπόλεως, στη μνήμη του οποίου τιμάται το παρεκκλήσιο που βρίσκεται κάτω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Η πανήγυρις της αγίας Γλυκερίας στην Πετρ.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος το διήμερο 12-13 Μαΐου η μνήμη της μεγαλομάρτυρος αγίας Γλυκερίας στον ομώνυμο ιερό ναό, παρεκκλήσιο της ενορίας Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Βραδιά αλληλεγγύης του Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Η ενορία του Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως και ο Δήμος Πετρουπόλεως παρουσιάζουν την παράσταση: «Κυπριακοί και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί».

Πανήγυρις Αγ. Γλυκερίας Πετρουπόλεως

Ιερά πανήγυρις επί τη μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Γλυκερίας στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας του Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Φωτογραφίες και ήχος από την ομιλία του «παπα-Λίβυου» στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Φωτογραφίες και βίντεο από την ομιλία του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (π. Λίβυου) με θέμα «Προσευχή: μια κρίσιμη συνάντηση με τον εαυτό μας και τον Θεό».

«Η αξιοπρέπεια των ταπεινών», στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως ο τρίτος κατανυκτικός εσπερινός.

Ομιλία π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στις 6 το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως θα τελεστεί ο πέμπτος κατανυκτικός εσπερινός. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Πρωτ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου οδού Αχαρνών, με θέμα «Η άσκηση στη ζωή μας».

Ομιλία π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στις 6 το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως θα τελεστεί ο τέταρτος κατανυκτικός εσπερινός. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο (γνωστός στο διαδίκτυο ως «παπα-Λίβυος»), με θέμα «Μία προσευχή: μια κρίσιμη συνάντηση με τον εαυτό μας και τον Θεό».

Ομιλία Αρχιμ. Διονυσίου Κατερίνα στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 6 το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως θα τελεστεί ο τρίτος κατανυκτικός εσπερινός. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Αρχιμ. Διονύσιο Κατερίνα, εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής, με θέμα «Η αξιοπρέπεια των ταπεινών».

Ο κ. Θεόδωρος στους Α' Χαιρετισμούς στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Το απόγευμα της Παρασκευής της 1ης εβδομάδας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (3 Μαρτίου) τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου η ακολουθία του μικρού αποδείπνου με την α΄ στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Ομιλία Λέκτορος κας Κολοβοπούλου στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 (της Ορθοδοξίας) στις 6 το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως θα τελεστεί ο δεύτερος κατανυκτικός εσπερινός. Θα ακολουθήσει ομιλία από την κα Μαρίνα Κολοβοπούλου, λέκτορα στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ομολογία ζωής».

Άλλη μία Θ. Λειτουργία για μαθητές με τον Σεβασμιώτατο

Άλλη μία Θεία Λειτουργία με την παρουσία μαθητών τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Πρόγραμμα πανηγύρεως Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αχαρνών

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αχαρνών (Λεωφόρος Δημοκρατίας 109), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πρόγραμμα πανηγύρεως Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως

Με εξέχουσα στιγμή την υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγ. Ηρακλειδίου, πρώτου Επισκόπου Ταμασού Κύπρου, θα τελεστεί φέτος η πανήγυρις του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως και τα «Θ' Δημήτρια».

«Χορδίζοντας τον ήλιο», συναυλία αλληλεγγύης στην Πετρούπολη

Η συναυλία αγάπης «Χορδίζοντας τον ήλιο» της ενορίας του Αγ. Δημητρίου Πετρούπολεως που αναβλήθηκε λόγω εντόνης βροχόπτωσης, θα πραγματοποιήθει την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς», στην οδό Κώστα Βάρναλη και Ελαίων, στην Πετρούπολη. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Έναρξη κατηχητικών συντροφιών στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Με τον Αγιασμό θα ξεκινήσουν τις συγκεντρώσεις τους οι κατηχητικές συντροφιές του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, στις 11:00!

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως

Με κατάνυξη τελέστηκε απόψε η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπολεως. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο  Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιωμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Εμμανουήλ Σέρβο και άλλους ιερείς της Μητροπόλεως.

Ομιλία Αρχιμ. Διονυσίου Κατερίνα στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας, εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής του ομώνυμου Δήμου θα ομιλήσει στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως, την Κυριακή 17/4/2016, στις 18:00, αμέσως μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό.

Ομιλία του κ. Δημητρίου Κόκκορη στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Ομιλία του Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Σπάρτης, ειδικού ερευνητή επί θεμάτων αιρέσεων και παραθρησκείας, κ. Δημητρίου Κόκκορη, θα γίνει την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, στις 6 το απόγευμα.

Ομιλία κ. Μηνά Αναστασάκη στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

«Νέα εποχή: Τι είναι η παγκοσμιοποίηση και τι επιδιώκει», είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο κος. Μηνάς Αναστασάκης, ειδικός ερευνητής και τέως συνεργάτης της Εκκλησίας της Ελλάδος επί θεμάτων αιρέσεων.

Ομιλία Κων. Γανωτή στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, 20 Μαρτίου 2016, στις 18:00 θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως ο δεύτερος κατανυκτικός Εσπερινός.

Υποδοχή των τ. λειψάνων του Αγίου Βαρνάβα

Με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα έγινε η υποδοχή των τιμίων λειψάνων του Αγ. Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου, από την Ι. Μονή Κύκκου στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Ομιλία Αρχιμ. Διονυσίου Κατερίνα στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Ομιλία με θέμα «Τα πάντα στην Ελλάδα φωνάζουνε Χριστός» θα πραγματοποιήσει ο Πανοσ. Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας, εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής του ομώνυμου Δήμου.

Η δράση «όλοι μαζί μπορούμε» στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως

Με αφορμή το ιερό προσκύνημα των τιμίων λειψάνων του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα από την Ι.Μ. Κύκκου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, η γνωστή δράση «όλοι μαζί μπορούμε» θα συγκεντρώσει φάρμακα έξω από το ναό.

«Υποδειγματική» Θεία Λειτουργία στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Τα παιδιά της Α' τάξης του 5ου Λυκείου Πετρουπόλεως υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και οι ιερείς του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Πανηγυρική υποδοχή λειψάνων Απ. Βαρνάβα από την Κύπρο

Τα λείψανα του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα από την Ι.Μ. Κύκκου στην Κύπρο θα υποδεχθεί η ενορία του Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Θεία Λειτουργία με τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πετρ.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Γλυκερίας παρευρέθηκαν οι μαθητές της Β' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πετρουπόλεως.

Πανήγυρις Αγ. Δημητρίου και Η' Δημήτρια

Η λαμπρά πανήγυρις του Αγίου Δημητρίου και τα Η' «Δημήτρια» με τις πολλές λατρευτικές εκδηλώσεις που ξεκινούν από τις 22 και τελειώνουν στις 28 Οκτωβρίου ανακοινώνονται κι εφέτος από τον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Η κάρα του Αγ. Επιφανίου στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως

Λαμπρή υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Επιφανίου Αρχιεπισκόπου Κύπρου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015, στην Πετρούπολη.

Υποδοχή της τ. κάρας του Αγ. Επιφανίου και στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως

Μετά την υποδοχή της τ. κάρας του Αγ. Επιφανίου Αρχιεπ. Κύπρου στον Ι.Ν. Παναγίας Σουμελά και τις πολυήμερες λατρευτικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, η τ. κάρα θα μεταφερθεί στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως για μία ημέρα.

Πανήγυρις Αγ. Γλυκερίας στην Πετρούπολη

Με λαμπρότητα και από πλήθος πιστών εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας μάρτυρος Γλυκερίας στην Πετρούπολη.

Επιτάφιος στο Κοιμητήριο Πετρουπόλεως

Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας μαζί με τους ιερείς της Πετρουπόλεως, έκαναν την λιτάνευση του Επιταφίου στο Κοιμητήριο της πόλης.

Αποκαθήλωση στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου 2015, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως.

Επίσκεψη των κατηχητικών συνάξεων Αγ. Δημητρίου Πετρουπ. σε Ορφανοτροφείο

Οι ενοριακές κατηχητικές συντροφιές του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως πραγματοποίησαν την πρώτη τους εκδρομή για το εκκλησιαστικό έτος 2014-15 στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως

Έγινε η υποδοχή του τεμαχίου Τιμίου Ξύλου στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στην Πετρούπολη

Στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως θα γίνει υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Σταυρού από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Πανήγυρις Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 πανηγυρίζει ο καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.

Εορτασμοί στην Αγία Γλυκερία

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος στην ενορία μας η μνήμη της μεγαλομάρτυρος αγίας Γλυκερίας στον ομώνυμο ναό.

Ομιλία: «Τα οφέλη της βραδινής προσευχής»

Η ενοριακή επιτροπή νεότητας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως σας προσκαλεί σε ομιλία στο πλαίσιο τη&si

Συναυλία κλασικής μουσικής στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Με επιτυχία διοργανώθηκε η συναυλία κλασικής εκκλησιαστικής μουσικής, η οποία είχε ενταχθεί στα πλαίσια των 50 ετών από τα εγκαίνια του Ι.Ν. της ενορίας του Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Ομιλία κ. Γιδόγιαννου: «Η ασκητική της ερήμου»

Ακούστε την ομιλία του θεολόγου κ. Νικολάου Γιδόγιαννου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Ακολουθία των Προηγιασμένων στον Άγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως με συμμετοχή μαθητών του 5ου Λυκείου

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου γέμισε νέους!

Συναυλία για τα 50 χρόνια του Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από τα εγκαίν&iot

Γιορτή για την 25η Μαρτίου στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως

Στις 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης η εορταστική εκδήλωση των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως με την ευκαιρία της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της Επανάστασης του 1821.

Σταυροπροσκύνηση στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως

Φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία και την τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Ομιλία κ. Νικολάου Ξιώνη: «Το Πάθος του Χριστού στον Σταυρό ως σωτηρία του ανθρώπου»

Την Γ' Κυριακή των νηστειών, ημέρα της Σταυροπροσκυνήσεως (23/3/2014), έγινε η ομιλία του κ.

Ομιλία κ. Δημητρίου Πάντου: «Η ησυχαστική παράδοση στον σλαβικό κόσμο»

Η ομιλία από τον κ. Δημήτριο Πάντο, λέκτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως, την Β' Κυριακή των νηστειών, 16 Μαρτίου 2014.

Συναυλία κλασικής μουσικής στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Εκκλησιαστική κλασική μουσική για τα 50 χρόνια του ναού.

Ο Β' κατανυκτικός εσπερινός στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπόλεως

Το απόγευμα της Α΄ Κυριακής των νηστειών (της Ορθοδοξίας) τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου ο δεύτερος κατανυκτικός εσπερινός.

Ομιλία «Οι χριστιανοί γονείς απέναντι στα έφηβα παιδιά τους»

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία στο πλαίσιο της σχολής γονέων

Θεία Λειτουργία για μαθητές του 5ου Λυκείου Πετρούπολης στον Άγιο Δημήτριο

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 το πρωί τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως Θεία Λειτουργία ειδικά για μαθητές.

Εορτασμός του αγίου Συμεών του Θεοδόχου στην Αγία Γλυκερία

Το διήμερο 2 και 3 Φεβρουαρίου 2014, η ενορία μας πανηγύρισε τη μνήμη του αγίου Συμεών του Θεοδόχου, προστάτη της Εστίας αγάπης.

Ομιλία: «Οι Χριστιανοί γονείς απέναντι στα έφηβα παιδιά τους»

Η ενοριακή επιτροπή νεότητας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως σας προσκαλεί σε ομιλία στο πλαίσιο τη&si

Η βασιλόπιτα της Εστίας Αγάπης Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 έγινε η κοπή της βασιλόπιτας της Εστίας Αγάπης «ο Άγιος Συμεών» του ιερού ναού μας.

Ομιλία «Η εφηβεία του παιδιού μου με απομακρύνει από αυτό»

Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον ναό μας ομιλία με θέμα «Η εφηβεία του παιδιού μου με απομακρύνει από αυτό».

Κοπή βασιλόπιτας των κατηχητικών στον Αγ. Δημήτριο Πετρ.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι τα παιδιά των κατηχητικών συναντήσεων όλων των βαθμίδων μαζεύτηκαν μαζί με το&upsilo

Ομιλία στον Αγ. Δημήτριο Πετρουπ. για την εφηβεία

Η ενοριακή επιτροπή νεότητας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως σας προσκαλεί σε ομιλία στο πλαίσιο τη&si

Βασιλόπιτα στην εστία αγάπης του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως

Η Ενοριακή Δράσις και η Εστία Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως οργανώνουν εκδήλωση στο πνευματ

Θεοφάνια 2014 στον Άγιο Δημήτριο Πετρουπόλεως

Με λαμπότητα γιορτάστηκαν φέτος τα Άγια Θεοφάνια στην ενορία μας.

Και φέτος τα κάλαντα στον επίσκοπο από τα παιδιά του Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013 το πρωί, παραμονή των Χριστουγέννων, μια ομάδα παιδιών από τις κατηχητικές συναντήσεις της ενορίας μ&alp

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών συναντήσεων Αγ. Δημητρίου Πετρ.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών συναντήσεων της ενορίας μας.

Φύτευση του περιβόλου της Αγίας Γλυκερίας από τα παιδιά και τον Επίσκοπο

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου η ενορία μας είχε τη χαρά να δεχτεί επίσκεψη από τον Επίσκοπό μας. Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και κήρυξε στον Ι.Ν. της Αγίας Γλυκερίας, παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αχαρνών.

Ομιλία: «Η επικοινωνία γονέων-παιδιών»

Η ενοριακή επιτροπή νεότητας του  Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως σας προσκαλεί σε ομιλία με θέμα

Ομιλία: «Η τέχνη της επικοινωνίας με το παιδί»

Την περασμένη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου η δεύτερη ομιλία στο πλαίσιο της σχολής γονέων της ενορίας.

Αναζήτηση ψυχικής ταυτότητας στην εφηβεία

Πολύ ενδιαφέρον θέμα ανέπτυξε ο προσκεκλημένος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως π. Αντώνιος Καλλιγέρης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης ποιμαντικής γάμου και οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Α' Ιερατική σύναξη 2013-2014

Η πρώτη ιερατική σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος δεν περιελάμβανε κάποιον ειδικό ομιλητή. Ο Σεβ. Μητροπ. Ιλίου κ. Αθηναγόρας ανέλαβε να ενημερώσει τους ιερείς για τρέχοντα ζητήματα.

Με ξεχωριστή λαμπρότητα η λιτανεία του Αγίου Δημητρίου

Οι πολυήμεροι εορτασμοί στη μνήμη του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο ναό της Πετρουπόλεως ολοκληρώθηκαν με μία λαμπρή λιτανεία.

Ομιλία «Αναζήτηση ψυχικής ταυτότητας στην εφηβεία»

Η ενοριακή επιτροπή νεότητας του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρούπολης σας προσκαλεί σε ομιλία με θέμα «Αναζήτηση ψυχικής ταυτότητας στην εφηβεία».

Συναυλία Βυζαντινής μουσικής από τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως διοργανώθηκε στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Ευχαριστήρια επιστολή από το 5ο Λύκειο Πετρουπόλεως

Τέσσερεις είναι οι εμπειρικές και θεολογικές αναλύσεις της Θείας Λειτουργίας που έχει πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Αθηναγόρας, στις οποίες συμμετείχαν παιδιά από διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Κοπή πίτας των νεανικών συνάξεων

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 το μεσημέρι είχαμε την τιμή ο επίσκοπός μας να επισκεφθεί το αρχοναρίκι του ναού για να ευ&lamb

Ομιλία π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου στη σχολή γονέων

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης ομιλία στο πλαίσιο της σχολής γονέων της ενορίας.

Η ενορία μας είπε τα κάλαντα στον Επίσκοπό μας!

Την παραμονή των Χριστουγέννων το πρωί μια ομάδα παιδιών της ενορίας με τον μουσικό Ιωάννη Μακρή, τον π.

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας του 2012

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου η χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών σχολείων της ενορίας.

Τα κάλαντα στον Μητροπολίτη Ιλίου

Χριστούγεννα και κάλαντα στην Ελλάδα είναι συνυφασμένα, τόσο που δεν υπάρχουν Χριστούγεννα χωρίς να ψάλλουμε τα κάλαντα, ειδικά στους ανθρώπους που αγαπούμε.

Γιορτή για τα παιδιά των ιερατικών οικογενειών

Διασκεδαστική και χαρούμενη η πρώτη γιορτή για τις ιερατικές οικογένειες.

Ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 18:00 πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν.

Εορτασμός του Αγίου Αθηναγόρου

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Αθηναγόρου, του απολογητού και φιλοσόφου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρας.