Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας. Λυπούμαστε για πιθανές παραλήψεις/σφάλματα.

Τα νέα

Σαρανταλείτουργο

Το Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων τελείται στις παρακάτω ενορίες:   Ίλιον Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Αγία Βαρβάρα (έναρξη 07:30, και απογευματινές σύμφωνα με τις ανακοινώσεις) Αγία Αικατερίνη (έναρξη 07:00) Άγιος Διονύσιος (έναρξη 07:30) Πετρούπολη Αγία Τριάδα (έναρξη 07:00) Καματερό

Πανήγυρις Αγίου Νικολάου Ιλίου

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιλίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, στις 6 Δεκεμβρίου 2021. Μαζί με το πλήθος των προσκυνητών παρευρέθησαν κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Κυριακή Ι' Λουκά, στην Κοίμηση Θεοτόκου Αχαρνών

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021. Μαζί με τον λαό παρευρέθη και ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός.

Πρόγραμμα πανηγύρεως Αγ. Σπυρίδωνος Καματερού

Η ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος εορτάζει και πανηγυρίζει τον προστάτη της Άγιο, στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2021. Το προγράμμα είναι το κάτωθι: Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 18:00 Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 07:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου 17:00 Εσπερινός και Ιερά παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα Εκ του Ιερού Ναού

Λαμπρά πανήγυρις της Αγίας Βαρβάρας

Με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, στις 4/12/2021. Παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας. Αξιωσημείωτη ήταν η ευλάβεια και η υπομονή του λαού, ο οποίος με τάξη πραγματοποίησε το προσκύνημα στην Αγία, παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες.

Πανήγυρις Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2021 θα τελεστεί η πανήγυρις της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:   Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 07:30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία 18:30 Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος 22:00 Ιερά Αγρυπνία, θα ψάλει ο βυζαντινός χορός «Καλοφωνάρηδες»

Χειροθεσία πρωτοπρεσβυτέρου στην πανήγυρη του Αγίου Στυλιανού

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, στις 26 Νοεμβρίου 2021. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Αθηναγόρας χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου, π. Άγγελο Κανέλλο, ενώ χειροθέτησε Αναγνώστες τους Δημήτριο Διονυσόπουλο και Αντώνιο Βανάκα, που διακονούν στα αναλόγια της ενορίας.


Νυχτερινή Θεία Λειτουργία Αγίου Πορφυρίου στην Αγία Βαρβάρα Ιλίου

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 από 22:00 μέχρι τις 00:30 της 2 Δεκεμβρίου, νυχτερινός Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, επί τη μνήμη του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Το πρωί της 2/12 δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Πανήγυρις Αγίας Αικατερίνης Ιλίου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Αιτερίνης Ιλίου έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στην Ιερά Πανήγυρη του Ιερού Ναού, η οποία θα τελεστεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2021, κατά το παρακάτω πρόγραμμα: Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 18:00 Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος