Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Ιλίου (Μητροπολιτικός)

Πληροφορίες για το ναό
 

Διεύθυνση/θέση:

Πριάμου 123
13122 Ίλιον

Εφημέριοι:

Αρχιμανδρίτης Γερμανός Γκίκας (προϊστάμενος)
Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Μπαστούνης
Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Σταχτέας
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πετρόπουλος
Σταυροφόρος Οικονόμος Παναγιώτης Γόγολας

 

Ιερές Πανηγύρεις:

25 Μαρτίου, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
18 Δεκεμβρίου, Αγίου Μοδέστου

 

Τηλέφωνα:

210 26 13 009
210 26 39 260

 

Τηλεομοιότυπο (Fax):

210 26 19 899

Φωτογραφίες Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου (Μητροπολιτικός)
https://photos.app.goo.gl/kWf4ZddWZGbuZRDt5

 


Τελευταία Νέα

Πανήγυρις Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον

Σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τελέστηκε η πανήγυρις του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό του Ιλίου.

Μέγας Αγιασμός στην Μητρόπολη Ιλίου

Στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου τέλεσε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Εσπερινός «της συγγνώμης» στο Ίλιον

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Ο αγιασμός των υδάτων στον Μητροπολιτικό ναό

Εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Ιλίου τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα ο αγιασμός των Θεοφανείων, λόγω της κακοκαιρίας.

Εσπερινός Χριστουγέννων

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στο Ίλιον. Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου.

Αρχιερατικός Εσπερινός Χριστουγέννων

Αρχιερατικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, θα τελεστεί την παραμονή των Χριστουγέννων στις 18:30, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου.

Δεύτερη Θεία Λειτουργία Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό Ναό

Την ημέρα των Χριστουγέννων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων κατά το εξής πρόγραμμα:

Έναρξη σεμιναρίου υποψηφίων κατηχητών Μητροπόλεως

Ξεκινά κι εφέτος το φροντιστήριο υποψηφίων κατηχητών και κατηχητριών, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει εκπαιδεύσει πολλά εν ενεργεία στελέχη των ενοριών της Μητροπόλεως Ιλίου.

Απόδειπνο, «Κοινοβιακά» και άλλες δραστηριότητες στον Μητρ. Ναό

Την καθημερινή τέλεση του Μικρού Αποδείπνου ανακοινώνει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, μαζί με άλλες πρωτότυπες δραστηριότητες.

Μαθήματα χορών στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου

Για άλλη μία χρονιά θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών, καθώς και latin χορών, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη αντιστοίχως.

Ομιλία π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού στον Μητροπολιτικό Ναό

Ομιλία με θέμα «Κάπου θα συναντηθούμε... στο ίδιο σπίτι ζούμε» και ομιλητή τον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Κατασκήνωση στην πόλη στον Μητροπολιτικό ναό Ιλίου

Άλλο ένα καλοκαίρι με κατασκήνωση στην πόλη διοργανώνει η ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου τελέστηκε η Παννυχίς και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Πανήγυρις Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου

Με κάθε επισημότητα η πόλη του Ιλίου τίμησε την εθνική επέτειο και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ομιλία π. Κυρίλλου Γρηγοριάτη στην Αγ. Βαρβάρα Ιλίου

Οι ενορίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων διοργανώνουν από κοινού μία εκδήλωση για την ιεραποστολή, με έναν ιδιαίτερο και σπουδαίο προσκεκλημένο ομιλητή.

Πανήγυρις Ι.Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου

Η ετήσια πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου θα τελεστεί κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Εσπερινός της συγχωρήσεως στον Μητροπολιτικό Ναό

Ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός, ο λεγόμενος «της συγχωρήσεως», τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Ιλίου.

Εσπερινός Χριστουγέννων στη Μητρόπολη Ιλίου

Ο καθιερωμένος εδώ και αρκετά χρόνια απογευματινός Εσπερινός τελέστηκε το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

1η σύναξη κατηχητών και στελεχών νεανικού έργου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η σύναξη κατηχητών και στελεχών έργου νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Πρόσκληση στην 1η σύναξη κατηχητών του έτους

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, προσκαλεί τους ιερείς-υπευθύνους νεότητας των ενοριών και τους κατηχητές/κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως στην πρώτη σύναξη του κατηχητικού έτους 2018-2019.

Έναρξη φροντιστηρίου-σεμιναρίου υποψηφίων κατηχητών

Ξεκινά το φροντιστήριο-σεμινάριο υποψηφίων κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, για το ιεραποστολικό έτος 2018-2019.

Έκθεση ζωγραφικής για τον Άγιο Λουκά

Τις πύλες της άνοιξε η εικαστική έκθεση του αείμνηστου Καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη με θέμα: «Άγιος Λουκάς, το μυστήριο Φως της Θαυματουργίας» στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Η πανήγυρις του Μητροπολιτικού Ναού Ιλίου

Με κάθε επισημότητα η πόλη του Ιλίου τίμησε την Εθνική επέτειο και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Μετάδοση Θ. Λειτουργίας 25ης Μαρτίου

Ζωντανή μετάδοση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, στις 7:45 π.μ.

Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την ετήσια πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ι.Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Κοπή πίτας και διορισμοί στελεχών νεότητας

Μία πλούσια σε εμπειρίες βραδιά διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, με σκοπό τη σύναξη, γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των στελεχών που υπηρετούν το νεανικό και κατηχητικό έργο στις ενορίες της Μητροπόλεως.

Σύναξη στελεχών νεότητας Μητροπόλεως Ιλίου

Με αφορμή την έλευση του νέου έτους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας προσκαλεί όλα τα στελέχη του έργου νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως σε σύναξη.

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα!

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου δεκάδες παιδιά από τις κατηχητικές συνάξεις πολλών ενοριών της Μητροπόλεως, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας χρονιάς.

«Το σπάνιο δώρο», θεατρικό δρώμενο

Ένα πολύ όμορφο θεατρικό δρώμενο παρουσίασαν τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, στην εορτή των Χριστουγέννων 2017.

Εσπερινός των Χριστουγέννων

Πανηγυρικά εορτάστηκε η δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στο Ίλιον. Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου.

Παραμονή Χριστουγέννων στον Μητροπ. Ναό

Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τέλεσε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017 ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, πλαισιωμένος από ιερείς και διακόνους.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου

Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους προετοιμάζουν τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου και μας προσκαλούν όλους το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017, στις 18:30, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.

Χρήσιμα συμπεράσματα στην ημερίδα για τη βία εναντίον των γυναικών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27/11/17 η ημερίδα με θέμα: «Μην σωπαίνεις… Μίλησε μας. Σχεδιάζοντας ένα δίκτυο για την αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών».

«Μην σωπαίνεις. Μίλησέ μας!»

Αποτέλεσμα συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Α.Α. με σκοπό την πρόληψη των φαινομένων βίας στην οικογένεια και στο σχολείο είναι η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2017.

Πανηγυρική Θ. Λειτουργία Αγ. Αθηναγόρου

Λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε επί τη εορτή του Αγίου Αθηναγόρου στον Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου.

Πρόγραμμα εορτασμού ονομαστηρίων Σεβασμιωτάτου

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, άγει τα ονομαστήριά του.

Απονομή διπλωμάτων στη λήξη του φροντιστηρίου κατηχητών της Μητροπόλεως

Ολοκληρώθηκε κι εφέτος ο κύκλος σεμιναρίων που εκπονεί το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, τα οποία απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην κατήχηση των νέων.

Ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας την Β' Κυριακή του Ματθαίου, 18 Ιουνίου 2017.

Εκδρομή λήξης κατηχητικών συνάξεων Ευαγγελιστρίας Ιλίου

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την εορτή λήξης των κατηχητικών συνάξεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Κατασκήνωση στην πόλη

Δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 9-14 ετών, σε τρεις περιόδους «κατασκήνωσης στην πόλη» διοργανώνει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Η πανήγυρις του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ιλίου

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αλλά και της εθνικής επετείου, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον.

Το πρόγραμμα πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ναού

Την 25η Μαρτίου 2017 πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ιλίου, που τιμάται στον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μαθαίνουμε την ορθόδοξη παράδοσή μας

Μία βιωματική ομιλία για την ορθόδοξη παράδοση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017.

Κατανυκτικός Εσπερινός «της Συγγνώμης» στον Μητροπολιτικό Ναό

Την Κυριακή 26/2 τελέστηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου ο Α' κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου.

Θεοφάνεια στο Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή νεανικών συνάξεων Μητροπολιτικού Ναού

Την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους ανακοινώνουν τα παιδιά των νεανικών συνάξεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, η οποία θα γίνει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα Α' του Πνευματικού Κέντρου του Ναού.

Αγρυπνία Αγ. Νεκταρίου στην Ευαγγελίστρια Ιλίου

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, επί τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως.

1η σύναξη κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου έτους 2016-2017

Στο ξεκίνημα της νέας κατηχητικής περιόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας προσκάλεσε τα στελέχη του έργου της νεότητος σε σύναξη.

Οι κατηχητικές δράσεις για παιδιά, από τον Μητροπολιτικό Ναό

Το πρόγραμμα των κατηχητικών και των νεανικών συντροφιών του Μητροπολιτικού Ιλίου, για το Εκκλησιαστικό έτος 2016-2017, διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόσκληση σε σύναξη των στελεχών νεότητας της Μητροπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας προσκαλεί τους κατηχητές, τα στελέχη νεότητας και τους υπεύθυνους ιερείς σε σύναξη με την ευκαιρία της έναρξης του νέου κατηχητικού έτους.

Ανακοίνωση δραστηριοτήτων του Μητροπολιτικού Ναού

Τα μαθήματα Αγιογραφίας και τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου ανακοινώνει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Εκδρομή της Ευαγγελίστριας Ιλίου στη Μονή Παντάνασσας Γραβιάς

Την Ιερά Μονή Παναγίας Παντάνασσας Γραβιάς θα επισκεφθεί η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016.

Αγρυπνία Αγίων Ρωμανού του μελωδού και Ιω. Κουκουζέλους στον Μητροπολιτικό ναό

Αγρυπνία θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ.

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη του Ιλίου

Την δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πανηγύρισε η Μητρόπολη Ιλίου, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Λαμπρός εορτασμός για τον Αγ. Αθηναγόρα

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, ανήμερα της μνήμης του Αγίου Αθηναγόρου, του απολογητού και φιλοσόφου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Πρόγραμμα εορτής Αγ. Αθηναγόρου

Με ιδιαίτερη χαρά η Μητρόπολη ανακοινώνει το πρόγραμμα εορτασμών της εορτής του Αγίου Απολογητού Αθηναγόρου, κατά την οποία εορτάζει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Συμμετοχή στη «Λευκή νύχτα» του Μητροπολιτικού Ναού Ιλίου

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη «Λευκή νύχτα» που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.

Θεία Λειτουργία για τους μαθητές των εξετάσεων στον Μητροπολιτικό Ναό

Θεία Λειτουργία για τους μαθητές των πανελλαδικών και των σχολικών εξετάσεων στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, την Παρασκευή 13/5, από 22:00-00:00.

Ανάσταση στον Μητροπολιτικό Ναό

​Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η λαμπροφόρος ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Μητρόπολη Ιλίου και τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

«Η Ζωή εν Τάφω», στον Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου

Με κατάνυξη και με την παρουσία χιλιάδων πιστών τελέστηκε η Αποκαθήλωση και ο Επιτάφιος Θρήνος στο Ίλιον. Στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, εψάλη ο Όρθρος του Μ. Σαββάτου, τα εγκώμια και εν συνεχεία έγινε η περιφορά του Επιταφίου.

Το Άγιο Πάθος και την Ανάσταση παρουσίασαν τα παιδιά του Μητροπολιτικού Ναού

Σε μια πολύ ωραία και κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 το απόγευμα, η εκδήλωση των Νεανικών Συνάξεων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου με τίτλο «Το Άγιο Πάθος και η Ανάσταση».

Το Άγιο Πάθος και η Ανάσταση, παράσταση από τις συνάξεις του Μητροπολιτικού Ναού

Λόγος, εικόνα, ήχος και φως από τις Νεανικές Συντροφιές του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου στην παράσταση που διοργανώνεται για το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, στις 7 το απόγευμα.

Πανήγυρις Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον

Η ετήσια πανήγυρις του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και η Εθνική επέτειος τιμήθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Ιλίου.

Ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού στον Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος προεξήρχε στην ακολουθία του Εσπερινού της πανηγύρεως του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό του Ιλίου.

Πανήγυρις Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό

Πανηγυρίζει την 25η Μαρτίου ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α' κατανυκτικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου

Με τους ιερείς της Μητροπόλεως και τους ενορίτες του Μητροπολιτικού Ναού τέλεσε την ακολουθία του Α' Κατανυκτικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Εκδρομή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου στη Θόλο Εικονικής Πραγματικότητας του ΙΜΕ

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού θα επισκεφθεί η ενορία του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Αγρυπνία Υπαπαντής στον Ευαγγελισμό Θεοτόκου Ιλίου

Αγρυπνία θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Θεοφάνεια στον Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια στην πόλη του Ιλίου, με επίκεντρο του εορτασμού τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Γιορτή για τα παιδιά των ιερατικών οικογενειών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, ο Μητροπολίτης Ιλίου προσκαλεί τα παιδιά των ιερατικών οικογενειών σε πρωτοχρονιάτικη γιορτή με κοπή βασιλόπιτας!

Χριστούγεννα στο Ίλιον

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στο Ίλιον. Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Ιλίου

Ο Ιερός Ναός και τα παιδιά των κατηχητικών και νεανικών συντροφιών του Μητροπολιτικού Ναού Ιλίου μας προσκαλούν να παρακολουθήσουμε και να συμμετάσχουμε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Οι δραστηριότητες του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ιλίου

Η πρωτότυπη δραστηριότητα του «καφενείου των ανδρών» και οι λοιπές δραστηριότητες του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου παρουσιάζονται στις αφίσες του Ιερού Ναού.

Οι δραστηριότητες του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ιλίου

Η πρωτότυπη δραστηριότητα του «καφενείου των ανδρών» και οι λοιπές δραστηριότητες του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου παρουσιάζονται στις αφίσες του Ιερού Ναού.

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στα ονομαστήρια του Μητροπ. Ιλίου

Με λαμπρό συλλείτουργο τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αθηναγόρου του Απολογητού στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Πρόγραμμα εορτασμού ονομαστηρίων Σεβασμιωτάτου

Η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως ενημερώνει το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας για τις λατρευτικές εκδηλώσεις της μνήμης του Αγίου Αθηναγόρου του Απολογητού.

Η Ευαγγελίστρια Ιλίου στον Αγ. Νικόλαο εν Βουνένοις

Δημοσίευμα του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου του Νέου Θηβών, για την επίσκεψη των ενοριτών του Ι. Μητρ. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Στη «Λευκή νύχτα» συμμετέχει ο Μητροπολιτικός ναός

Με λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις συμμετέχει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου στη «Λευκή νύχτα» που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015.

Σύναξη της Παναγίας της «Αρβανίτισσας» στον Μητροπολιτικό Ναό

Μια εορτή φερμένη από την Χίο και με ρίζες από την Βασιλεύουσα, τιμήθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Ιλίου

Η Κυριακή 24 Μαϊου 2015, ήταν ιδιαιτέρως χαρμόσυνη για την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου και την ενορία του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Επιτάφιος στον Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου και αντάμωμα Επιταφίων

Με κατάνυξη και με την παρουσία χιλιάδων πιστών τελέστηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στο Ίλιον. Στον Μητροπολιτικό Ι.Ν.

Επιτάφιος στον Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου και αντάμωμα Επιταφίων

Με κατάνυξη και με την παρουσία χιλιάδων πιστών τελέστηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στο Ίλιον. Στον Μητροπολιτικό Ι.Ν.

Η Ακολουθία των Παθών στον Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου

Με πλήρη κατάνυξη τελέστηκε ο Όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής και η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Συναυλία Βυζ. Μουσικής στον Μητροπολιτικό Ι.Ναό Ιλίου

Μια θαυμάσια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, μὲ επιλεγμένους ύμνους τῆς Μεγάλης Εβδομάδος.

Συναυλία Βυζ. Μουσικής με ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου

Συναυλία με επίκαιρους ύμνους θα δώσει η Βυζανινή Χορωδία «Καλλικέλαδος Σάλπιγγα», με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Λεωνίδα Δούκα.

H εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον

Με πάνδημη συμμετοχή εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον, όπου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός.

Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου

Σήμερα 24η και αύριο 25η Μαρτίου 2015, πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Η κοινωνία του Θεού με την δημιουργία

Την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων της Τετάρτης της Α' Εβδομάδος των Νηστειών, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Α' κατανυκτικός εσπερινός στην Ι.Μ. Ιλίου

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Α' Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Taxi-δεύοντας με τον άνθρωπο

Για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, οι νεανικές συντροφιές του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου ετοίμασαν ένα πολύ ενδιαφέρον θεατρικό έργο.

Αγρυπνία στον Ευαγγελισμό Θεοτόκου Ιλίου

Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγ. Αντωνίου θα γίνει στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Θεοφάνεια στον Μητροπολιτικό ναό Ιλίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου.

Παιδική γιορτή για τις ιερατικές οικογένειες

Όπως κάθε χρόνο, ο Μητροπολίτης Ιλίου μαζί με τις πρεσβυτέρες διοργάνωσαν μία ζεστή γιορτή για τα παιδιά των ιερατικών οικογενειών.

Εσπερινός των Χριστουγέννων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στο Ίλιον.

Γιορτή για τα παιδιά των ιερατικών οικογενειών

Γαντόκουκλες, μεγάλες κούκλες και ηθοποιοί περιμένουν τα παιδιά των ιερατικών οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου στον Μητροπολιτικό ναό

Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἰακώβου τοῦ Ἀδελφοθέου τέλεσε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ευαγγελίστρια Ιλίου

Δείτε τι ετοίμασαν τα παιδιά του Ι. Μητρ. Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 18:30.

1η σύναξη κατηχητών έτους 2014-2015

Την πρώτη Σύναξη κατηχητών και κατηχητριών πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου για το ιεραποστολικό έτ&omic

Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου

Αγρυπνία θα τελεστεί την Παρασκευή 17/10/2014 στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Πλούσια δραστηριότητα στον Μητροπολιτικό ναό

Περιηγηθείτε στις όμορφες αφίσες και ενημερωθείτε για τις κατηχητικές, ποιμαντικές και άλλες δραστηριότητες το&ups

Δεύτερη Θεία Λειτουργία Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό

Με το σύνθημα «για να μην μένει κανείς αλειτούργητος κάθε Κυριακή», ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου καθιερώνει την τέλεση δεύτερης Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή, από τις 10:30 ως τις 11:30 το πρωί.

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγ. Αθηναγόρου

Λαμπρότατη ήταν η Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Πέμπτη 24/7/2014 στον Μητροπολιτικό Ναό του Ιλίου.

Εσπερινός της Αγάπης στην Ευαγγελίστρια Ιλίου

O Εσπερινός της Αγάπης τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου.

Αναστάσεως ημέρα στον Μητροπολιτικό ναό

Μετά πάσης λαμπρότητος και μεγαλοπρέπειας εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου «Αὔτη ἡ κλητὴ καὶ ἁγία ἡμέρα, ἡ μία τῶν Σαββάτῳν, ἡ βασιλὶς καὶ κυρία».

Προηγιασμένη του Μ. Κανόνος στον Μητροπολιτικό ναό

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και υπό των φως των λαμπάδων, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Λαμπρά πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ιλίου

Με πάνδημη συμμετοχή εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον, όπου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός.

Ομιλία «Η Ορθοδοξία στην Οικουμένη»

Με αφορμή την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγε&l

Ο εσπερινός «της συγγνώμης» στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Α' Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Θεοφάνεια στο Μητροπολιτικό ναό

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην πόλη του Ιλίου με επίκεντρο του εορτασμού τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Χριστούγεννα με τον Μητροπολίτη Ιλίου

Σε ναούς του Ιλίου τέλεσε τις ακολουθίες των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας.

Εορτασμός Περιτομής του Κυρίου και Μεγ. Βασιλείου στον Μητροπολιτικό ναό

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Περιτομή του Κυρίου και η μνήμη του Αγ. Βασιλείου στο Ίλιον. Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Γιορτή για τα παιδιά των ιερατικών οικογενειών

Όπως κάθε χρόνο ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας κάλεσε τα μικρά παιδιά των ιερατικών οικογενειών σε μία γιορτή, της οποίας την οργάνωση αναλαμβάνουν παραδοσιακά οι πρεσβυτέρες!

Αλλαγή προϊσταμένου του Εκκλ. Συμβουλίου του Μητροπολιτικού ναού

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 έγινε η αλλαγή του προϊσταμένου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, ο οποίος είναι ο Μητροπολιτικός ναός της Μητροπόλεώς μας.

Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου

Λαμπρή η πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ιλίου, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η ποδοσφαιρική μας ομάδα!

Η ποδοσφαιρική μας ομάδα, η οποία προσπαθεί πάντοτε να είναι πολύ δυνατή!

Σύναξη υπευθύνων μελέτης Αγίας Γραφής

Στις 20 Φεβρουαρίου 2013 έγινε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου

Θεοφάνεια στον Μητροπολιτικό Ναό Ιλίου

Πριν την τέλεση του Αγιασμού των υδάτων στη λίμνη Μπελέτσι, ο Μητροπολίτης Ιλίου λειτούργησε στον Μητρ&omicro