Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Γεωργίου Αχαρνών

Αρχιερατικό μνημόσυνο των ενοριτών στον Άγιο Γεώργιο Αχαρνών

Την Κυριακή 21 Iουλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αχαρνών ετελέσθησαν η ακολουθία του Αναστασίμου Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων των πρεσβυτέρων του Ιερού Ναού και των διακόνων.

Κατά την ώρα του θείου κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε καταλλήλως και εποικοδομητικώς και ανέλυσε την περικοπή του Ιερού Ευαγγελίου της Δ' Κυριακής Ματθαίου – «Ὁ Κύριος θεραπεύει τὸν δοῦλον τοῦ ἑκατοντάρχου», τονίζοντας τις δύο αρετές που επέδειξε ο εκατόνταρχος, την ταπεινοφροσύνη και την πίστη προς τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Ο Σεβασμιώτατος χάρηκε για τους πολλούς αδελφούς ενορίτες που προσήρχοντο στη Θεία Κοινωνία, τα παιδιά, τους άνδρες και τις γυναίκες και τους απηύθυνε λόγο.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε το ιερό Μνημόσυνο των μακαριστών αδελφών της ενορίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τόσο τον οικείο Ποιμενάρχη μας για την ευγενική πρόσκληση, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, όσο και τον Πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αχαρνών π. Γεώργιο Καριάμη, καθώς επίσης τον χορό των Ιεροψαλτών και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Εκ του Ιερού Ναού