Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Γεωργίου Αχαρνών

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Αγ. Γεώργιο Αχαρνών

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αχαρνών ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Αθηναγόρας, συμπροσευχουμένων του οικείου εφημερίου και προϊσταμένου του ναού Πρωτ. Γεωργίου Καριάμη, του π. Γελασίου, του π. Κωνσταντίνου και του π. Χαράλαμπους, εφημερίου και προϊσταμένου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό να παρακολουθήσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο  Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  μας ερμηνεύοντας τα νοήματα της εορτής των Θεοφανείων με αφορμή τα στιχηρά των αίνων του όρθρου της εορτής «Φῶς ἐκ φωτός, ἔλαμψε τῷ κόσμῳ» που ακούστηκαν περίτεχνα από τον χορό των ιεροψαλτών και μεταφέροντας τα νοήματα αυτά, σύμφωνα με την φράση του Αποστολικού αναγνώσματος (Β΄ Κορ. δ΄ 6-15) «ὁ εἰπὼν ἐκ σκότους φῶς λάμψαι, ὃς ἔλαμψεν ἐν ταῖς καρδίαις ἡμῶν», συμβούλεψε - φεύγωντας σήμερα απο την εκκλησία να κρατήσουμε στο μυαλό μας πως ο Χριστός είναι «Φῶς ἐκ φωτός» να τον δεχτούμε ως Βασιλιά και φωτοδότη στη ζωή μας.

Πρίν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον Σεραφείμ, ένα εκ των μεγαλυτέρων παιδιών που διακονούν στο Ιερό Βήμα σε Αναγνώστη - πρώτος βαθμός της κατώτερης Ιεροσύνης - και με αφορμή αυτή τη στιγμή, ανέλυσε τις βαθμίδες αυτής.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε το αντίδωρο στον κόσμο δεχόμενος τις πολλές ευχές από όλους τους πιστούς.

Εκ του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού