Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Γεωργίου Αχαρνών

Αρχιερατικό μνημόσυνο στον Αγ. Γεώργιο Αχαρνών

Τη Β' Κυριακή των Νηστειών, 16η Μαρτίου 2014, ημέρα μνήμης του εν Αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως, Υπέρτιμος και έξαρχος Μέσης Αιγύπτου κ. Θεόδωρος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αχαρνών όπου και τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, συμπροσευχουμένων του οικείου εφημερίου και προϊσταμένου του ιερού ναού Πρωτ. Γεωργίου Καριάμη, του π. Γελασίου και του π. Κωνσταντίνου.

Κατά την ώρα του θείου κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε καταλλήλως και εποικοδομητικώς και ανέλυσε την περικοπή του Ιερού Ευαγγελίου (Μαρκ. β´ 1-12) Η θεραπεία του παραλυτικού της Καπερναούμ, σχολιάζοντας την φράση «παραλυτικὸν φέροντες, αἰρόμενον ὑπὸ τεσσάρων», τονίζοντας την μεγάλη και δυνατή πίστη των φίλων του παραλυτικού και του ιδίου για την τόσο επικίνδυνη πράξη που τόλμησαν. Και διδασκόμαστε έτσι πόσο μεγάλα θαύματα μπορεί να κάνει η θερμή και ακλόνητη πίστη. Μια τέτοια πίστη χρειαζόμαστε κι εμείς. Μια πίστη που δεν θα υπολογίζει εμπόδια, κινδύνους και συνέπειες, θα ξεπερνά τα όρια της περιορισμένης λογικής, όπου θα σηκώνουμε το πρόβλημα, τον σταυρό του συνανθρώπου μας. Τελειώνοντας ευχήθηκε να αξιωθούμε να ακούσουμε στη ζωή μας την φράση "σοὶ λέγω, ἔγειρε καὶ ἆρον τὸν κράβαττόν σου καὶ ὕπαγε εἰς τὸν οἶκόν σου"».

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε το ιερό Μνημόσυνο των μακαριστών αδελφών της ενορίας μας.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τόσο τον οικείο Ποιμενάρχη μας για την ευγενική πρόσκληση, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, όσο και τον Πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αχαρνών π. Γεώργιο Καριάμη, καθώς επίσης τον χορό των Ιεροψαλτών, τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Τέλος  μοίρασε το αντίδωρο στον κόσμο δεχόμενος τις πολλές ευχές από όλους τους πιστούς.

Εκ του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού