Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έγινε η μεγάλη λιτανεία της Θεοτόκου στα Άνω Λιόσια

Οι πιστοί κάτοικοι των Άνω Λιοσίων συμμετείχαν κι εφέτος στην μεγάλη λιτανεία, παρά τις συνεχείς αλλαγές του προγράμματος που υπήρξαν.

Η μεγάλη και κοπιαστική αυτή λιτανεία, που διαρκεί περίπου διόμιση ώρες, ξεκίνησε εκτός των ορίων της Ιεράς Μονής Κλειστών και κατέληξε στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, όπου τελέστηκε εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία.

Στην λιτανεία συμμετείχαν πολλοί προσκυνητές της Θεοτόκου, είτε περπατώντας ολόκληρη τη διαδρομή, είτε τμήμα της, είτε αναμένοντας με τα θυμιατά στο δρόμο την έλευση της εικόνας της Θεοτόκου. Συμμετείχαν, δε, όλες οι ενορίες των Άνω Λιοσίων και της Φυλής, περιμένοντας με τα λάβαρα και τα εξαπτέρυγα στα όρια της ενορίας τους για την άφιξη της πομπής.

Ο ιερέας του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων π. Φανούριος Μπριλής πριν ξεκινήσει η λιτανευτική πομπή έδωσε με δύο λόγια όλο το πνεύμα αυτού του εθίμου, που προσπαθεί απαρέγκλιτα να τηρεί ο πιστός λαός του Θεού: «Όταν η Ελισάβετ, η μητέρα του Προδρόμου, συνάντησε την Θεοτόκο, το βρέφος στην κοιλιά της ήταν βουβό αλλά αντιλήφθηκε την παρουσία της Θεοτόκου και του Κυρίου. Και στην παρουσία αυτή απάντησε με ένα άλμα, ως ένα άσμα προς τον Κύριο και την Θεοτόκο. Έτσι κι εμείς, βουβοί ατενίζουμε τη Θεοτόκο και της προσφέρουμε αυτό το άλμα κι αυτό τον κόπο που θα κάνουμε στη μεγάλη αυτή λιτανεία.»

Το βράδυ, μετά την Ιερά Αγρυπνία, ο π. Φανούριος ευχαρίστησε όλους τους νέους και τις νέες αλλά και τις κυρίες της ενοριακής δράσης που βοήθησαν στην διοργάνωση της λιτανείας αλλά κυρίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος έδωσε την ευλογία για την τέλεση της λιτανείας κι εφέτος. Μάλιστα, για τον κόπο της ημέρας και της αγρυπνίας, οι κυρίες είχαν ετοιμάσει ζεστή σούπα για όλους, στο πνευματικό κέντρο του ναού.

Ευχαριστούμε τον κ. Αντρέα Ατζάμπο για το πλούσιο και σπουδαίας ποιότητας φωτογραφικό υλικό που μας διέθεσε, έχοντας διανύσει κι εκείνος όλη τη διαδρομή.