Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η διενοριακή γιορτή λήξης

Η γιορτή λήξης των κατηχητικών, νεανικών και αθλητικών δραστηριοτήτων ολοκληρώθηκε κι εφέτος με μία μεγάλη διενοριακή γιορτή.

Δελτίο τύπου

Το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 και ώρα 5:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά η Διενοριακή Εορτή Λήξεως Κατηχητικών Συνάξεων, Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.

Η εορτή έλαβε χώρα στο μεγάλο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΛΙΟΥ, την διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και ήταν αφιερωμένη στον άγνωστο μαραθωνοδρόμο της Βοστώνης Στέλιο Κυριακίδη. Το Στάδιο γεμάτο από θεατές, που παρακολουθούσαν τους αγώνες και τις εκδηλώσεις των παιδιών αντήχησε από τις χαρούμενες φωνές και τα χειροκροτήματα μικρών και μεγάλων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η διεξαγωγή των τριών τελικών του Ποδοσφαιρικού Τουρνουά (δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου), και των αγώνων στίβου μαθητριών. Στους τελικούς νικητές αναδείχθηκαν στα επίπεδα δημοτικού και γυμνασίου ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως και στο επίπεδο Λυκείου ο Ιερός Ναός Γεννήσεως Χριστού Καματερού.

Έκπληξη και ενθουσιασμό προκάλεσε ο αγώνας δρόμου των στελεχών, κατηχητών και κατηχητριών.

Σε ειδικό χώρο του σταδίου υπήρχε έκθεση αγιογραφίας, ζωγραφικής και πολιτιστικών έργων τέχνης ενοριών της Μητροπόλεως.
Την εορτή έκλεισε με ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Αθηναγόρας, ο οποίος ενημέρωσε τους γονείς και τα παιδιά για την εκκλησιαστική κατασκήνωση 2014 και έκανε τις απονομές στους νικητές του Τουρνουά και του στίβου.

Ακολούθησαν απονομές πλακετών σε συμμετέχοντες κληρικούς, επαίνων, μεταλλίων και αναμνηστικών στα στελέχη και τα μέλη του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Γαβριήλ Ασπρολούπο.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, ο Αντιδήμαρχος Καματερού και Αγίων Αναργύρων κ. Ιωάννης Ρέππας, ο υπεύθυνος του γηπέδου κ. Γ. Αλεξόπουλος, ο οποίος με τους συνεργάτες και το προσωπικό του Δήμου Ιλίου παραχώρησαν σε άριστη κατάσταση το Δημοτικό Στάδιο για την εκδήλωση και εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή της.

Ακαταπόνητος και ενθουσιώδης ήταν ο διοργανωτής της Διενοριακής εορτής ο π. Δημήτριος Παναγακόπουλος, μέλος του Γραφείου Νεότητος. Τον ευχαριστούμε.

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως