Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου για ημερίδα «Απασχόληση και δημιουργία»

Πραγματοποιήθηκε στις 10/7/2014 με επιτυχία στο Δημαρχείο Ιλίου η ημερίδα με τίτλο «Νέα Μοντέλα & Εργαλεία Επιχειρηματικότητας» που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πρωτοπορία» στο πλαίσιο της Πράξης «Απασχόληση και Δημιουργία».

    

Στην Ημερίδα εξειδικευμένοι ομιλητές παρουσίασαν ευκαιρίες για επιχειρηματικές κινήσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνεργοι αλλά και δομές αλληλεγγύης στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για τη στήριξη τους. Ο κ. Μαρίνος Ρουσιάς, Πολιτικός Μηχανικός και Σύμβουλος Συγχρηματοδοτούμενων Έργων της Πρόοψις- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. ανέπτυξε τα εργαλεία που θα προσφέρει το νέο Ε.Σ.Π.Α. και έδωσε συγκεκριμένες συμβουλές σε όσους άνεργους του απεύθυναν ερωτήσεις για τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών- Διοικητικών Υπηρεσιών & Κ.Ε.Π. κ. Νίκη Βομπιράκη έκανε μια αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) από την ίδρυση τους έως και τη φορολογία τους, με επιτυχημένα παραδείγματα από άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Ακολούθησε διάλογος με το κοινό για διευκρινήσεις ενώ μοιράστηκε υλικό σχετικά με τη νομοθεσία και τις διαδικασίες που αφορούν τις Κοιν.Σ.Επ. Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανέργων Ελλάδος κ. Γεράσιμος Αντίοχος παρουσίασε τις δράσεις της οργάνωσης για την στήριξη των ανέργων, όπως νομική υποστήριξη. Κλείνοντας, εκπρόσωπος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eurotraining μίλησε στο κοινό σχετικά με την Πράξη και την πορεία υλοποίησης της.

Η πράξη «Απασχόληση και Δημιουργία» στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ενεργητικής πολιτικής υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης 70 ανέργων ωφελουμένων. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι αναμενόμενες νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αφορούν νέες κοινωνικές επιχειρήσεις και νέες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, του εναλλακτικού τουρισμού και της πράσινης επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί τοποθέτηση ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, σε συναφή αντικείμενα. Στο πλαίσιο της Πράξης θα υλοποιηθούν μελέτες, δράσεις επιμόρφωσης και κατάρτισης, δικτύωσης, ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και συμβουλευτικής.

Φορείς Υλοποίησης:
Κεντρικόν Ταμείον Ενοριακής Δράσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Δήμος Ιλίου, Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Four Elements, MAST Συμβουλευτική AE, Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eurotraining
________________________________________
Η Πράξη «Απασχόληση και Δημιουργία» εντάσσεται στο πλαίσιο της 7: «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ στις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 8 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).