Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η «Αποστολή» στον καταυλισμό στρατ. Καποτά

Ο Μ.Κ.Ο «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επέλεξε να βοηθήσει 116 παιδιά του καταυλισμού του στρατοπέδου «Καποτά» στις Αχαρνές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ηγήθηκε της αποστολής, συνομίλησε με τους υπευθύνους του σχολείου και μοίρασε σχολικά είδη στα παιδιά. Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας συντόνισε τη διανομή, συνομίλησε με τα παιδιά και μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Αξίζει να σημειωθεί η τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν τόσο η διευθύντρια του σχολείου κα. Ελένη Καμπόλη, όσο και η συντονίστρια των εθελοντών που εργάζονται στον καταυλισμό, η κα. Εύα Κωνστανταράκη. Ο καταυλισμός που δημιουργήθηκε μετά τους σεισμούς του 1999 για τους πληγέντες, ακόμη και σήμερα αριθμεί περίπου 4.000 κατοίκους, οι οποίοι ζουν σε δύσκολες συνθήκες, κάποιοι, δε, σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των φορέων αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία της «Αποστολής» με τα σχολεία και τους εθελοντές του καταυλισμού, ώστε να προσφερθούν ιατρικές και άλλες υπηρεσίες στους κατοίκους.