Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνεργασία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως με την Ι.Μ. Ιλίου

Η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως καλεί τους κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη της να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα εκπονηθούν.

Η Μητρόπολή μας προγραμματίζει, επιπλέον του προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.), να διδαχθούν εντός της περιφέρειάς της οι 1η και η 3η (μόνον) θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται στην κάτωθι πρόσκληση του Ι.Π.Ε.:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα
Στο πλαίσιο της Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη των Κοινωνικών Δεξιοτήτων των Κληρικών και των Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών / Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.), στο πλαίσιο της ανωτέρω πράξης πρόκειται να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε Κληρικούς και Λαϊκά Στελέχη της Εκκλησίας. Στόχος είναι η παροχή ειδικών γνώσεων και πληροφοριών ώστε να μπορέσουν οι επιμορφούμενοι να αντιμετωπίσουν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τα έντονα και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους προσφοράς των υπηρεσιών τους και να ανταποκριθούν με ποιότητα στο έργο τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Οι θεματικές ενότητες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι κάτωθι:

1η θεματική ενότητα: Σύγχρονες ποιμαντικές προσεγγίσεις των προβλημάτων του γάμου και της οικογένειας. (*)
2η θεματική ενότητα: Ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και του εφήβου στη σύγχρονη πραγματικότητα.
3η θεματική ενότητα: Σύγχρονοι τρόποι και μέθοδοι ποιμαντικής συμπαράστασης στους πενθούντες. (*)
4η θεματική ενότητα: Σύγχρονοι τρόποι και μέθοδοι ποιμαντικής συμπαράστασης στους νοσούντες και τους οικείους τους.
5η θεματική ενότητα: Εκπαιδευτική διδασκαλία για τη δημιουργία πολιτιστικών προγραμμάτων με βάση τα θεολογικά κείμενα.
6η θεματική ενότητα: Εκπαιδευτική διδασκαλία για τη δημιουργία πολιτιστικών προγραμμάτων με θέμα την ειρήνη και την αλληλεγγύη.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι διάρκειας 28 ωρών έκαστο. Σε κάθε πρόγραμμα θα συμμετέχουν 20-25 εκπαιδευόμενοι.

(*) Η 1η και η 3η θεματικές ενότητες θα διδαχθούν και στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, σε άλλες ημερομηνίες από εκείνες που θα διδαχθούν στο Ι.Π.Ε. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επισυνάπτεται το αρχείο της αίτησης που πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι. Ειδικά για τους κληρικούς και τα στελέχη της Ι.Μ. Ιλίου θα αποσταλεί ειδική εγκύκλιος από τον Μητροπολίτη μας και τα μαθήματα θα γίνονται μεσημεριανές ώρες στις αίθουσες του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Αρχείο