Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μεγάλη επιτυχία στη γιορτή αλληλεγγύης της Αγ. Τριάδας Πετρ.

Με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Μαϊου 2016 η δεύτερη εορτή αλληλεγύης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Σίμος, καθώς και άλλοι επιφανείς της τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα χωρίστηκε σε τρία διαφορετικά μέρη:

  • Στο πρώτο μέρος χόρεψαν τα χορευτικά του Ιερού Ναού παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και πραγματοποιήθηκαν δρώμενα απο τις δράσεις του Ιερού Ναού όπως του τμήματος γυμναστικής, του τμήματος Νοηματικής και άλλων.
  • Στο δεύτερο μέρος τραγούδησε η καταξιωμένη τραγουδίστρια κ. Βασιλική Καρακώστα παραδοσιακά τραγούδια όπως το «Πάρθεν η Ρωμανία», «Μήλο μου κόκκινο», «Μηλιά», «Λυγαριά», «Χαρά στα μάτια που δακρύζουν» κ.α.
  • Στο τρίτο μέρος του προγράμματος παρουσιάστηκε απο την θεατρική ομάδα των νέων της Αγίας Τριάδας και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ηθοποιού παιδικής σκηνής κ. Κων/νου Τζαφέρη η θεατρική παράσταση του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», παράσταση η οποία περιελάμβανε υποκριτικούς ρόλους από την αρχαία Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός της διοργάνωσης ήταν η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του συσσιτίου του Ιερού Ναού το οποίο αυτή τη στιγμή βοηθά 130 απόρους συνανθρώπους μας.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τιμήθηκαν όλοι οι δάσκαλοι των τμημάτων για την αφιλοκερδή προσφορά τους στον Ιερό Ναό.

Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας ο οποίος επήνεσε τον Προϊστάμενο του Φιλοπτώχου π. Σπυρίδωνα Αργύρη και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχίμ. Γερμανό Γκίκα, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι.

Εκ του Ιερού Ναού

Μπορείτε να δείτε πλειάδα φωτογραφιών στην ιστοσελίδα του Ναού: http://agiatriadapetroupoleos.gr/?p=2292

Ακολουθεί βίντεο  με ολόκληρη τη γιορτή: