Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λαμπρή εκδήλωση για τον Άγιο Παΐσιο με τον Π. Γαϊτάνο

Μία λαμπρή εκδήλωση με παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως από τον τραγουδιστή και υμνωδό κ. Πέτρο Γαϊτάνο.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ο Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης, μιλώντας με τον Γέροντα, ακούγοντας τον Άγιο, ο βίος, οι λόγοι και οι ύμνοι του Αγίου» πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος στην Πετρούπολη.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, τα μέλη της τοπικής κοινωνίας του Δήμου, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Γερμανός Γκίκας, καθώς και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης της εκδήλωσης και πρόεδρος του φιλοπτώχου ταμείου του Ιερού Ναού π. Σπυρίδων Αργύρης.

Να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ύμνοι του κ. Πέτρου Γαϊτάνου για τον Άγιο Γέροντα Παϊσιο, φωτογραφίες από το κελί του Αγίου στο Άγιον Όρος, συμβουλές από ντοκουμέντα κειμένων που υπάρχουν να δίνονται από τον Άγιο Γέροντα Παϊσιο σε πιστούς και προσκυνητές που τον επισκέπτονταν.

Επίσης να αναφερθεί ότι αφηγητές στην εκδήλωση μαζί με τον τραγουδιστή και υμνωδό κ. Πέτρο Γαϊτάνο ήταν η κ. Νόνη Ιωαννίδου και ο κ. Κώστας Γιαλίνης ενώ, επιμελητής των ύμνων ήταν ο κ. Γιάννης Αβραμίδης.

Τέλος να αναφερθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας της Αγίας Τριάδος με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου.

Δείτε περισσότερα στους εξής συνδέσμους:

Σημείωση: Η πρώτη φωτογραφία του άρθρου από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ρομφαία»