Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Χειροτονία πρεσβυτέρου Ιωάννη Χριστοδουλάκη

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ιωάννη Χριστοδουλάκη, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Ιλίου.

Ο π. Ιωάννης, προερχόμενος από την Κερατέα, είχε στο πλευρό του τον πνευματικό του πατέρα, π. Ιωσήφ Έκερτ, την οικογένειά του και πολλούς συντοπίτες του, ιερείς και λαϊκούς. Στη σύντομη προσλαλιά του ανέφερε πως από παιδί θυμάται τον εαυτό του μόνο μέσα στην Εκκλησία και πως τη στιγμή εκείνη λάβαινε «σάρκα και οστά» η προσδοκία της ζωής του.

Ο κ. Αθηναγόρας ανέπτυξε τις σκέψεις του σε μία θεολογική ομιλία, λαμβάνοντας αφορμή από το γεγονός ότι η χειροτονία έγινε την ημέρα μνήμης του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, παραλληλίζοντας την προσμονή του π. Ιωάννη για το χάρισμα της ιερωσύνης, με την προσμονή του Αγίου Συμεών για τον Χριστό. «Λέγε Συμεών», ποιος είναι εκείνος που κρατάς στην αγκαλιά σου; «Λέγε Ιωάννη», ποιος είναι εκείνος που βαστάζει στα χέρια του ο Συμεών ο πρεσβύτης; Προέτρεψε τον νέο πρεσβύτερο, όσα χρόνια κι αν του χαρίσει ο Θεός, όπου κι αν υπηρετήσει, να μην ξεχάσει πως είναι ένας Συμεών, που κρατάει στα χέρια του τον Χριστό και τον μεταδίδει και τον διαδίδει στους ανθρώπους, για να γίνουν ελεύθεροι και να μάθουν να αγαπούν.

Μετά το πέρας της χειροτονίας ο π. Ιωάννης δέχθηκε τις ευχές όλου του εκκλησιάσματος.