Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Φωτεινά στιγμιότυπα από τις Ορθόδοξες κοινότητες της Μικράς Ασίας

Την Κυριακή 18.11.2018 και ώρα 18:00 φιλοξενούμε στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Άνω Λιοσίων (δράση ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ) την κα Αναστασία Αραμπατζή, εκπρόσωπο της Εταιρίας Μεσογειακού Πολιτισμού Ε.ΜΕ.ΠΟΛ. και συνεργάτιδα του Μητροπολίτη Πισιδίας & Εξάρχου Σίδης και Ατταλείας κ. Σωτηρίου Τράμπα.

Η κα Αραμπατζή θα παρουσιάσει «Φωτεινά στιγμιότυπα από τις Ορθόδοξες κοινότητες της Μικράς Ασίας». Οι σκοποί της Ε.ΜΕ.ΠΟΛ. είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, φιλανθρωπικοί, πολιτιστικοί, ανθρωπιστικοί. Στοχεύει στην σύσφιξη των δεσμών μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα, την Μ. Ασία και ιδιαίτερα το νοτιοδυτικό τμήμα της, που φθάνει μέχρι τις ακτές της βορειοανατολικής Μεσογείου.

Το «Μεταξύ Ενηλίκων» επιχειρεί ένα άνοιγμα σε θέματα πολιτιστικά και ιστορικά πάντα με ματιά ορθόδοξη. Η κα Αραμπατζή έλκει την καταγωγή της από την Κωνσταντινούπολη και δραστηριοποιείται ποικιλότροπα στη διακονία της εκκλησίας μας στη Μικρά Ασία. Μεταξύ άλλων έχει μεταφράσει ορθόδοξα βιβλία και λειτουργικά κείμενα στην Τουρκική, οργανώνει προσκυνηματικές εκδρομές στη γείτονα χώρα, σχετίζεται με Τούρκους ομοδόξους μας, είναι δοσμένη στο έργο της εκκλησίας μας σε ιστορικές Μητροπόλεις της Μικράς Ασίας.

Θα υπάρξει δημιουργική απασχόληση παιδιών στο πνευματικό κέντρο του ναού.