Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες επισκέφθηκε, κατόπιν πρόσκλησης του Ευρωβουλευτή κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας μαζί με μικρή ομάδα συνεργατών του, από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου 2018.

Ο Ποιμενάρχης μας με την ευκαιρία της προγραμματισμένης αυτής επίσκεψης πραγματοποίησε κύκλο επαφών με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission), με σκοπό την προώθηση ζητημάτων κοινωνικοπρονοιακής υποστήριξης ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που αφορούν τους Έλληνες Τσιγγάνους, καθώς και τους συνανθρώπους μας που λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης ζουν περιθωριοποιημένοι κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχιας. Ο Σεβασμιώτατος έθιξε επίσης το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώνοντας τους αρμοδίους για τις πρόσφατες παρεμβάσεις της Εκκλησίας μας, που σκοπό έχουν την εκτόνωση του φαινομένου. 

Οι θέσεις του Μητροπολίτη μας επί των παραπάνω θεμάτων, καθώς και η σταθερή του επιδίωξή για πολυεπίπεδη συνεργασία της τοπικής μας Εκκλησίας με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος του ποιμνίου μας, βρήκαν μεγάλη αποδοχή από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών οργάνων και ήδη έχουν δρομολογηθεί και αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα κοινές δράσεις, των οποίων η υλοποίηση στη βάση άρτια δομημένων σχεδιασμών θα ανακουφίσει τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους της περιοχής μας.

Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν η σύμπλευση απόψεων μεταξύ του Ποιμενάρχη μας και του Ευρωβουλευτή κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη σε μια σειρά αντικειμένων που αφορούν την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Πάνω στα αντικείμενα αυτά πρόκειται να συν-εργαστούν το επόμενο διάστημα, ώστε να προτείνουν από κοινού δράσεις και πρωτότυπες παρεμβάσεις με στόχο την πολύπλευρη υποστήριξη της νεότητας, για την οποία αγωνιούμε και στο μέλλον της βασίζουμε τις ελπίδες μας για την πολυαναμενόμενη κοινωνική ανάταση που έχει ανάγκη ο τόπος μας. 

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας συνόδευσαν στο ταξίδι αυτό ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου, ο Ιερολ. Διάκονος π. Ιωάννης Ράπτης και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης.