Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνάντηση Σεβ. Μητρ. Ιλίου με την Υφυπουργό Εργασίας

Δελτίου τύπου σχετικά με τη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολις.

Ίλιον, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου»

Συνάντηση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 1-10-2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα στο γραφείο της κυρίας Υφυπουργού, συμμετείχε και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας υπεύθυνος για θέματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική ένταξη των Ρομά και εξετάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως για την εκπόνηση προγραμμάτων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας με σκοπό την πολύπλευρη υποστήριξη των Ρομά.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συνεχάρη την κυρία Υφυπουργό για το σημαντικότατο και πολυσχιδές έργο που επιτελεί στον νευραλγικό τομέα που της έχει ανατεθεί στην Κυβέρνηση, όπου συντονίζει καθημερινά την προσπάθεια προστασίας των αδύναμων συνανθρώπων μας, ενισχύοντας έμπρακτα την κοινωνική συνοχή. Ακολούθως την ευχαρίστησε εγκάρδια για την φιλοξενία και την ειλικρινή της επιθυμία να συνδράμει ουσιαστικά στο Εκκλησιαστικό έργο, τονίζοντας με έμφαση πως η υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι μια υπόθεση που απαιτεί ευρύτατες συμμαχίες και πως η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα, ανακουφίζοντας τον εμπερίστατο αδελφό μας και περιορίζοντας αισθητά τις κοινωνικές αδικίες.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως