Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανήγυρις Αγίου Λουκά Αρχιεπ. Συμφερουπόλεως του ιατρού

Χρόνο με το χρόνο γίνεται βαθύτερη συνείδηση ότι ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός είναι άλλος ένας προστάτης της πόλεως των Άνω Λιοσίων.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην πανήγυρη του νεοφανούς Αγίου, ο οποίος έχει γίνει ιδιαιτέρως αγαπητός στα Άνω Λιόσια αλλά και στις γύρω περιοχές, από τις οποίες λαός επισκέπτεται το παρεκκλήσιο στις Θείες Λειτουργίες και τις Παρακλήσεις που τελούνται ανελλειπώς, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στη φετινή πανήγυρη χοροστάτησε στον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ενώ τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος.

Στο τέλος του Εσπερινού, μετά από προτροπή των κυριών της Ενοριακής Δράσης του Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, στον οποίο ανήκει το παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά, ο κ. Αθηναγόρας παρέδωσε στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Μπαστούνη τιμητική πλακέτα για τη διοργάνωση του 8-ήμερου θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κωνσταντίνεια», με αφορμή τη συμπλήρωση των 1700 ετών από την υπογραφή του διατάγματος των Μεδιολάνων.

Μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στον περίβολο του ναού με μουσική, φαγητό και χορό.

Το Δήμο Φυλής εκπροσώπησε η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άνω Λιοσίων κ. Σταυρούλα Αγγέλου καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.