Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για το μεταναστευτικό ζήτημα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ως πρόεδρος της Επιτροπής Μεταναστών της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποδέχθηκαν ευρωπαίους παράγοντες σχετικούς με την μετανάστευση.

(Αναδημοσίευση από το άρθρο «Μύδροι Αρχιεπισκόπου για το μεταναστευτικό στην Ε.Ε. ενώπιον Γερμανών βουλευτών!» στον ιστότοπο romfea.gr).

«’Ολοι αυτοί οι μετανάστες προέκυψαν από τις δικές μας ενέργειες, εμάς τους αποκαλούμενους ανθρώπους του “δυτικού κόσμου”. Εμείς οι ίδιοι, με τις ενεργείες μας, τους εξαναγκάσαμε να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και τώρα τους στοιβάζουμε σαν πρόβατα για σφαγή».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «εάν οι οραματιστές και εμπνευστές της Ενωμένης Ευρώπης, εκείνοι που προάσπισαν με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίχτηκαν στη διακήρυξη της συνθήκης της Ρώμης που ζητούσε τη βαθύτερη ένωση των λαών της Ευρώπης, έβλεπαν την σημερινή της κατάληξη, είναι βέβαιο ότι θα την είχαν διαλύσει μόνοι τους!».

Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, πρόεδρος της επιτροπής μεταναστών της Εκκλησίας, ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους και τον Αρχιεπίσκοπο που δέχθηκε τα μέλη της εν λόγω αντιπροσωπείας και αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεργασία που έχει το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος με όλους τους θεσμικούς φορείς στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

(Η φωτογραφία από τον ιστότοπο romfea.gr)