Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συμμετοχή της Μητροπόλεως σε φόρουμ της Αντιπεριφέρειας Δ. Αττικής

Στην 3η συνάντηση του «Forum για θέματα Ρομά στη Δυτική Αττική» με θέμα: «Σχολική ένταξη των παιδιών Ρομά: Δράσεις φορέων, προβλήματα και προοπτικές στη Δυτική Αττική», που διοργανώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής το πρωί της Τρίτης 8/9/2015, στην Ελευσίνα, έλαβε μέρος, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Την Μητρόπολη μας, η οποία κλήθηκε να παρουσιάσει το πρότυπο εκπαιδευτικό – ενταξιακό πρόγραμμα: «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας ΡΟΜΑ», που για τρίτη πλέον σχολική χρονιά θα λειτουργήσει στα όρια της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, εκπροσώπησε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος – Εκπαιδευτικός Π.Ε. κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης, ο οποίος παρουσία του τ. Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννη Βασιλείου, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για τους στόχους και την μέχρι τώρα πορεία της πρωτοβουλίας μας αυτής, δίνοντας έμφαση στην γενικότερη φιλοσοφία του προγράμματος μας πάνω στο θέμα της σχολικής και κοινωνικής ένταξης των Ρομά μαθητών δημοτικού και στις προοπτικές που δημιουργούνται για συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας, του κεντρικού κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινοτήτων των Ρομά, ώστε από κοινού να σχεδιαστούν τα βήματα αντιμετώπισης των σύνθετων εκπαιδευτικών και κοινωνικών προβλημάτων των τσιγγάνων μαθητών.

Από την πλευρά μας συγχαίρουμε την Aντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής για την διοργάνωση του forum αυτού, θεωρώντας πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι χρησιμότατες για την επίλυση των πολύπλευρων θεμάτων που μαστίζουν την ρομική κοινότητα στην Ελλάδα.