Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Νικολάου Ιλίου

Σύναξη κατηχητών για το ξεκίνημα του νέου εκκλ. έτους

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας με την έναρξη της νέας ιεραποστολικής χρονιάς προσκάλεσε τις κατηχήτριες, τους κατηχητές και τα στελέχη του νεανικού έργου σε σύναξη.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα δεξιώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ιλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάξεως τα στελέχη του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως και ο υπεύθυνος νεότητος της ενορίας π. Ευάγγελος Ζαχαρίας παρουσίασαν ηλεκτρονικά εισηγήσεις και έκαναν προβολές με κύριο θέμα τις Δεσποτικές και Θεομητορικές Εορτές για όλες τις βαθμίδες της κατηχήσεως. Το έναυσμα για την συγκεκριμένη παρουσίαση έδωσε μια ανάλογη εισήγηση, που παρουσίασαν μαζί με άλλα στελέχη της Μητροπόλεως στην προηγηθείσα όμορφη και οικοδομητική Ημερίδα Επιμόρφωσης Κατηχητών/Κατηχητριών, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αθηναγόρας, επαίνεσε την προσπάθεια των στελεχών και τόνισε την μεγάλη σημασία της προσεγγίσεως των νέων στη λειτουργική και λατρευτική ζωή της Εκκλησίας και στο Αναστάσιμο Σώμα και Αίμα του Θεανθρώπου Χριστού, που μπορεί να επιτευχθεί στην κατήχηση με την αναφορά στις Μεγάλες Δεσποτικές και Θεομητορικές Εορτές.

Ακολούθησε συζήτηση. Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γαβριήλ Ασπρολούπος και ολοκληρώθηκε με τη διανομή των διορισμών και του κατηχητικού υλικού.

Την σύναξη διοργάνωσαν τα μέλη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως σε συνεργασία με τους φιλόξενους και φιλόπονους Ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ιλίου π. Μιχαήλ Κοκκινάκη και π. Διονύσιο Λαζαρίδη.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Κατηχητική Διακονία.

Από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου